View Single Post
Staro 17.03.2015., 08:56   #12
devil2580
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor Trbonja Pregled postova
Ja imam Philips BDP3490 i cinavia zaštita se pojavljuje samo ako je film napržen na DVD-u. Kad je isti materijal stavljen na USB-stick, cinavia se ne pojavljuje.
Kako je tema čitanje playera s USB-a, čuo sam da blu-ray playeri imaju limit čitanja od 2TB s hard diskova koji se preko USB utora spajaju na player. Mene zanima, ako na gorespomenuti Philips BDP3490 stavim eksterni disk (preko vanjskog kućišta) od 3 TB, da li ga neće moći učitati ako je samo jedna particija od 3 TB na njemu ili hoće ako ima više particija manjih od 2 TB, pa je sasvim nebitno koliko TB eksterni disk u totalu ima?
Cinavia se samo pojavljuje ako se reproducira sa Blu-Ray media, sa usb-a to nema veze.
A sad šta se tiče tog limita do 2TB ovisi od playera do playera mislim.
DVD player da čita sve sa usb-a, naročito mkv ja nisam mogao nać, jako su rijetki, pa sam uzeo neki infinity dvb-t koji čita mkv, za stari crt tv spojit..
Riješenje je blu-ray player koji čita skoro pa sve sa usb-a, media player a čak i skoro sve tv sa usb-a čitaju sve živo pa nema ni potrebe za media playerom.
Sve novije tv od lg-a i samsunga provjereno vrte skoro pa sve formate videa sa titlovima, ima i opcija podešavanaj titla, time correction...
Ja ima npr LG 37lk450 i šta god uštekam na usb radi, osim šta ne podržava dts zvuk jer je malo stariji model, ali ako je ac3 ili drugo radi super.

lp
devil2580 je offline   Reply With Quote