Citiraj:
Autor Trbonja
Ja imam Philips BDP3490 i cinavia zaštita se pojavljuje samo ako je film napržen na DVD-u. Kad je isti materijal stavljen na USB-stick, cinavia se ne pojavljuje.
Kako je tema čitanje playera s USB-a, čuo sam da blu-ray playeri imaju limit čitanja od 2TB s hard diskova koji se preko USB utora spajaju na player. Mene zanima, ako na gorespomenuti Philips BDP3490 stavim eksterni disk (preko vanjskog kućišta) od 3 TB, da li ga neće moći učitati ako je samo jedna particija od 3 TB na njemu ili hoće ako ima više particija manjih od 2 TB, pa je sasvim nebitno koliko TB eksterni disk u totalu ima? 
|
Cinavia se samo pojavljuje ako se reproducira sa Blu-Ray media, sa usb-a to nema veze.
A sad šta se tiče tog limita do 2TB ovisi od playera do playera mislim.
DVD player da čita sve sa usb-a, naročito mkv ja nisam mogao nać, jako su rijetki, pa sam uzeo neki infinity dvb-t koji čita mkv, za stari crt tv spojit..
Riješenje je blu-ray player koji čita skoro pa sve sa usb-a, media player a čak i skoro sve tv sa usb-a čitaju sve živo pa nema ni potrebe za media playerom.
Sve novije tv od lg-a i samsunga provjereno vrte skoro pa sve formate videa sa titlovima, ima i opcija podešavanaj titla, time correction...
Ja ima npr LG 37lk450 i šta god uštekam na usb radi, osim šta ne podržava dts zvuk jer je malo stariji model, ali ako je ac3 ili drugo radi super.
lp