Scoria: Nadam se da ćemo na Poljudu imati istu sudačku zaštitu kao Hajduk u Maksimiru
TRENER Rijeke Elvis Scoria, kojeg u subotu nakon važne pobjede nad Slaven Belupom u prošlom kolu očekuje težak zadatak, borba protiv "novog Hajduka" na Poljudu, nada se da će njegova momčad imati istu sudačku zaštitu kakvu je Hajduk imao na derbiju u Maksimiru.
Podsjetimo, osječki sudac Željko Širić u nedjelju je u Maksimiru "puštao igru" unatoč ogromnom broju prekršaja s obje strane, što je na kraju rezultiralo isprekidanom igrom do granice nepodnošljivosti, a možda je utjecalo i na konačan rezultat. Hajduk je, po konačnoj statistici, imao više prekršaja od Dinama, ali nijedan nije bio sankcioniran žutim kartonom, a Scoria se nada da će slično suđenje imati u predstojećem susretu protiv Hajduka na Poljudu.
Ne bih previše pričao i igri Hajduka, ali siguran sam da neće igrati kao u Maksimiru. Mi ćemo pokušati u utakmicu ući na svoj način, ja se samo nadam se da ćemo imati istu sudačku zaštitu kakvu je Hajduk imao u Maksimiru. Nadam se da ćemo imati takvo su]enje u splitu, valjda je normalno da imamo iste uvjete kao i drugi." - ustvrdio je Scoria u razgovoru za Index.hr.
Trener Rijeke nije se prepustio euforiji nakon odlične igre Rijeke protiv Slaven Belupa, u kojoj su se posebno istakli Sharbini i Vugrinec, pri čemu je ovaj potonji već u prvom susretu u dresu Rijeke pokazao da se radi o velikom pojačanju.
"Forma nam je konstantno rasla već neko vrijeme, tako da nisam posebno iznenađen. Što se tiče derbija Dinama i Hajduka, on nije pokazatelj igre Hajduka. Hajduk nije igrao bunker, igrao je široku obranu, a Dinamo praktički nije imao nijednu šansu. Na Poljudu će to biti drugačije." - oprezan je Scoria.
Iako je za očekivati da će utakmica Hajduk - Rijeka biti itekako zanimljiva, HTV je uživo odlučio prenositi susret Zagreb - Dinamo, pa smo zamolili Scoriju da nam prokomentira tu odluku HTV-a.
"Očekujem da će utakmica Hajduk - Rijeka biti lijepa za gledanje, ali isto tako mislim da ništa manje atraktivna neće biti utakmica Zagreb - Dinamo. Logično je da HTV prednost daje klubovima s najviše navijača, a to su prvenstveno Dinamo i Hajduk, a potom i Rijeka. Ne mislim da je tu bilo neke zle namjere, jednostavno se poklopilo da su u jednom kolu dvije zanimljive utakmice, i Zagreb je momčad koja puca na sam vrh tablice, tako da se ne bih previše zamarao oko toga." - ustvrdio je Scoria.