View Single Post
Staro 14.03.2015., 16:47   #8
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Ako se dobro sjećam kad se kod mene radilo išle su dvije ruke, nisam siguran čemu treća ruka laka. Od lakova iš chromoden ali on nije na bazi vode. Preporučljivo ti je pričekat malo toplije vrijeme, a od brusilice ti treba ona za parket, mislim da moze biti kruzna ili mozda tracna sa trakom - bude to dosta velika mrcina .
I ja sam za tu opciju od dvije ruke laka jer niti to mora izgledati kao dvorana niti mi se da toliko zajebavati s time.
Brusilicu sam vidio da se može iznajmiti na više mjesta samo bi mi bilo drago kad bi mi netko rekao konkretno. Uzmi tu i tu kod tog i tog, da ne moram sada proučavati modele. Načelno znam da ima više tipova (kružna, rotacijska, vibracijska?) ali mi je sad tlaka svaku od njih googlati u detalje. Za sad mi se čini mašina s valjkom jedina opcija.

Citiraj:
Iako je metoda brušenja mašinama s valjkom uvelike poznata i prihvaćena, potencijalno postoje manji nedostaci u korištenju njima, mada ukoliko je vaš parket star, neravan ili nije lijepljen za podlogu one su i dalje jedini izbor.
Link.

Citiraj:
Šta se tiče katrana tu si ne može sam pomoć jer to preslagivat uz eventualno grijanje i dodavanje novog nije jednostavno tako da klapat će gdje nije ravno.
Ne klapa više, ali bi trebalo parket stisnuti s nekim letvicama između bočnog zida i parketa da se opet ne razmakne. Palo mi je napamet to popuniti pur pjenom. Što mislite?
Citiraj:
P.s. ovo su ti sve info iz druge ruke jer je davno bilo kad se kod mene u kuhinji lakirao parket, a i majstori su radili.

Informiraj se kokiko te košta ako ti to netko radi tko se tim bavi pa si izračunaj.

Za lakove vezane uz parket prošeći bauhausom pogledaj cijene i ponudu mislim da ih nema ne znam koliko puno.

U psnovi to je obična obrada i lakiranje drva.
Cijene na njuškalu su 60kn za kvadrat s njihovim materijalom. Lakiranje i brušenje. Ali stvar je da sad imam priliku to naučiti, imam i vremena pa bi se zabavljao s tim tjedan dana.

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
Mislim da će ti te završne granulacije brusnog papira ostaviti prevelike škrape po drvetu. rasipat ćeš lak i neće dobro izgledati.
ako je jako površina uništena i da na sebi nema starog laka idi odmah sa 80. to je grubo do zla boga. nakon toga bolje samo drvo izbrusi do mirror finisha,
Površina nije toliko jako uništena, na jednom djelu je malo gore ali mislio sam to popraviti s mješavinom piljevine od brušenja i drvofixa prije drugog brušenja.

Citiraj:
pukni dvije ruke laka i bit će bolje nego ovako kako si opisao.
izbjegavaj onaj chromos jednokomponentni lak za parkete (baza vode), nije baš kvaliteta i nema nikakav sjaj (premda je sjajni- njime sam lakirao stubište). svejedno malo danfa
odi na eko katastrofu sa 2komp lakom, to je čvrsto- dugotrajno i sjaji se

Nisam te baš sve ulovio jer ne baratam stručnim terminima. Može onako za djecu

Brusi tom gradacijom, pokrpaj oštećenja s tim i tim, brusi opet gradacijom tom i tom, lakiraj lakom tim i tim, kad se osuši lakiraj opet lakom tim i tim.

Citiraj:

ps. za brusilicu baci oko na bauhausovo rentanje alata- možda imaju
Tako sam nešto i mislio, cijene su oko 200kn/dan i mislim da bi u to vrijeme mogao riješiti dve prostorije. Čim uzmem brusilicu brusim prvi put, onda popravljanje oštećenja mixom drvofixa i piljevine. Kad se to osuši (2 sata?) ponovno brušenje finijom gradacijom i lak. Ako uzmem neki lak koji se suši u do 16h sljedeći dan taman stignem još jednom izbrusiti, ako je to uopće potrebno. Nije mi baš smisleno da jednom kad lakiram idem opet brusiti, ali opet, nije da sam se ikad bavio parketarstvom.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Još bi mu najjeftinije bilo stavit laminat.
Misliš najjednostavnije? Gdje je zabava u tome
hash je offline   Reply With Quote