Citiraj:
Autor Ag008
Ne znam, imam grozno sada, nešto se zahebalo.
Silver tip je imao sličnu paricu kao ja http://i.imgur.com/FH6hMqP.png
pa ima sada puno bolju situaciju na vdslu. Nikako mi nije jasno. Čekam povratnu informaciju od Iskona, rekli da će nazvati.
|
Parica sa kojom si bio na ADSL2+ i ova za VDSL2 na kojoj si sada nisu iste. Pogledaj ocitanja kod mene i kod sebe pod Line Attenuation(dB) !
Kod mene je 16.6 dB i to je stvarna udaljenost koju router "vidi" 1202m i slaze sa onim sto su kod mene tehnicari izmjerili sa svojim instrumentom, 1200m kod routera, 1100m na tavanu.
Tvoja vrijednost je 26.8 dB sto je 1941m prema DSL kalkulatoru !
Cim si prebacen na novu paricu iz maximale sto je pisalo da ti podrzava za ADSL2+ ( 17195 kbps ) se moglo zakljuciti da si prebacen na paricu udaljenu oko 1900m a sad zasto.... to istrazuj.
Cudi me da ti se i sinhroniziralo uopce. Ne treba gledati Total Attenuation nego Line Attenuation ili Signal Attenuation, bar su mi tako ova dvojca jucer rekli.
Inace danas sam iz znatizelje nosio router na tavan i spajao direkno na paricu sa 30-40cm kabla... isti djavo, doslovce sva mjerenja ista osim Total Attenuation koji je 18.1 na tavanu a 18.2 je inace, sve ostalo je isto doslovce.
Ja imam oko 15-tak metara kabla, nema telefona. Znaci ako je kabl ok, nov itd... ne igra mu ulogu nikakvu tih 10-20m.