View Single Post
Staro 13.03.2015., 18:02   #1874
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Autor e-one Pregled postova
Ja ne kužim kome ti pomažeš s ovim komentarima?
Račun je itekako bitan jer uz hrpu stvari koje kupiš ne dobiješ jamstveni list ili na istom nije naznačen datum kupovine, usb stickovi npr.
Isto tako meni su još davnih dana uvažili reklamaciju na PATA HDD kojem je lagano bila odlomljena plastika onog okvira koji drži kabel. Mogli su mi komotno odbiti jamstvo, a ipak nisu
Također dobar dio proizvođača prihvaća proizvod u RMA proces po serijskom broju bez jamstvenog lista i računa (tada ti jamstvo vrijedi od datuma proizvodnje), ali tada moraš taj isti proizvod slati proizvođaču što nije baš praktično.
Besmisleni primjeri. I meni je kad sam isao kupovat kilo jabuka bakica na trznici uvalila jos 2. Kakve to veze ima s icim?
Vec sam ti gore naveo, racun je nebitan, jamsto ili imas ili nemas. Tvoja plastika je ili bila za reklamaciju ili nije bila. Nema nikakvog subjektivnog odlucivanja jer je ona "lagano odlomljena" ali tebi ovaj nacin razmisljanja ocito ne ide pa uporno guras ova neka kvazi objasnjenja. U pravu nema "lagano osteceno". Il je osteceno ili nije.
Citiraj:
Osobno znam za slučaj s WD diskom di je sam trgovac uputio kupca da kontaktira WD te zamoli da se isti servis obavi kod ovlaštenog servisera u HR.
WD poslao potvrdu s kojom je taj isti disk predan u MR i jamstvo uredno ostvareno.
Jel ovo usluga trgovca mozda? ))))))))))
Da, ako ti ovo smatras uslugom trgovca onda je jasno i ovo sto pises do sada.
Citiraj:
Dakle, da malo pojasnim mindset koji prodajem: na zakon i prava potrošača se poziva kad je nužno, a ne preventivno jer tako "ide glađe i brže ostvarivanje jamstva".
Da, upravo je to taj mindset koji prodajes koji je neispravan. Nazalost, tako je kako je.
Citiraj:
Svaki normalan trgovac neće imati isti pristup takvom isfrustriranom kupcu kao prema normalnom i pristojnom niti će ovoj prvoj kategoriji izlaziti u susret u bilo čemo ako nemora.
Haha evo ga opet s kalkuliranjem. Na ovo sam ti vec odgovorio. Nadji mi ijednog uspjesnog trgovca koji ovako kalkulira s kupcima i riskira ih izgubit i ja cu povuc sve sto sam ikad napisao. Neces jer to nije tako. U kapitalizmu, samo je racunica bitna. Mislis da ce lidl, kaufland i slicni odbit tvoju kupovinu zato jer si 1-5-10-20 puta prije toga vracao nesto jer si nezadovoljan? Da da hoce..
Citiraj:
Npr budeš si kupio nekaj kaj ti ne odgovara a savršeno je ispravno, i onda kad dođeš to vratiti/zamjeniti u store bude ti trgovac rekao da ne može jer je to njegova dobra volja, a ne tvoje pravo
To je common sense i nemamo kaj više raspravljati o tome.
Da, nemoj otvarat trgovinu, neces dugo prezivjet na trzistu. Previse si emocionalno vezan.
sandokan111 je offline   Reply With Quote