Citiraj:
Autor Bluzer
Ako ti je line attenuation ("Down") 35dB to pokazuje ili probleme s linijom ili si udaljen bar 3km od centrale. Primjerice u vikendici imam nategnutih 10MBit (sync na 12 i voip) i zagušenje je oko 30dB. Centrala fizički znam da je udaljena dobrih 3km i jedino SX763 radi koliko-toliko normalno...
|
Vec sam naveo koliko sam udaljen od centrale. Pravi uredjaj (njihov tehnicar je mjerio nekoliko puta) za mjerenje spojen kod mene na instalaciju kaze 1560m.
Kod mene godinama bio SX763 i onda ga je njihov tehnicar spojio kad je dosao da me prabaci na VOIP (prosle godine) pa mi je sutradan donio ZTE-a i kao sto rekoh ZTE daje cak i malo bolje rezultate nego Siemens prije njega. Linija ne puca, MaxTV radi stabilno 99% vremena.
Znaci nevidim di je problem da mi puste 10Mbit PROBNO tih 2 mjesec a (ionako je dzabe i ne potpisujem/raskidam ugovor) pa ako neradi neradi ali prilicno sam siguran da bi radilo samo da nadjem nekog tko to moze pustiti bez da radi "daljinsko mjerenje" jer onda mu sustav to odbije svaki put posto izmjeri smao 10Mbit max