View Single Post
Staro 13.09.2005., 20:04   #70
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Ribic Kao i vi, i ja sam audiofil i bivši studijski inženjer i cijenim težnju prema kvaliteti, ali način na koji mi percipiramo glazbu je drukčiji od onog na koji to rade prosječni slušači. Zbog toga i moja preporuka njima. Budite svjesni da prosječni korisnici zapravo nisu svjesni da ono što vole čuti zapravo *nije* audiofilski sustav.
Za spokoj duse i miran san, samo mi reci (iskreno se nadam da nisi) jesi li ti autor onog bisernog komentara kako je gramofon jedan od naj nekorisnijih izuma u svijetu audija?

Ako i nisi, kako je urednik mogao propustiti takvu nebulozu u tisak? Kako ga drugi nisu primjetili?

Citiraj:
Originally posted by Ribic No eto - deadline je jedna vrlo opaka stvar u svijetu novinarstva, što vam može potvrditi i Beren (s kojim, inače, dijelim kancelariju).
Samo jedan prijateljski savjet, bez cinizma.

HR stampa je sklona jednom provincijalizmu kad se odnosi naspram velicine (male zemlje) trzista, svoje firme....

Ako si citao ijedan strani casopis koji recenzira/testira/mjeri, onda znas da svaki autor koji imenom i prezimenom nesto potpisuje obraca se citateljima u prvom licu a ne u mnozini tipa : "Jako nam se svidjelo ovo, posebno smo primjetili ovo"

Tko smo to mi? Ako autor nesto potpisuje onda se treba obracati u prvom licu : "Moram primjetiti da je ovo solidan zvucnik"

Jedan testira i potpisuje se, drugi mjeri, potpisuje se, odnosno daje se na znanje tko je to radio. Ako se na kraju recenzije hoce dati na uvid da su i drugi konzultirani/slusali, onda se to jasno naznaci : "Kolege u redakciji su komentirali ovo ili ono"

Ako nesto potpisujes kao O.R. onda se ti obracas citatelju a ne neki tim ili grupa. Ovo ide za sav hardware a ne samo audio.

Ovo je posebno za HR i javlja se negdje sredinom 90-tih. Tko je citao starije domace A/V/Info casopise (posebno audio) moze se sjetiti kako se autor uvjek obracao u prvom licu, sto je u najmanju ruku ocekivano i pristojno. No kod nas sve mora odisati velicinom vaznoscu pa iza sve kao stoji neki vazan i veliki "tim" ljudi.
Visage je offline   Reply With Quote