Citiraj:
Originally posted by Ribic Kao i vi, i ja sam audiofil i bivši studijski inženjer i cijenim težnju prema kvaliteti, ali način na koji mi percipiramo glazbu je drukčiji od onog na koji to rade prosječni slušači. Zbog toga i moja preporuka njima. Budite svjesni da prosječni korisnici zapravo nisu svjesni da ono što vole čuti zapravo *nije* audiofilski sustav.
|
Za spokoj duse i miran san, samo mi reci (iskreno se nadam da nisi) jesi li ti autor onog bisernog komentara kako je gramofon jedan od naj nekorisnijih izuma u svijetu audija?
Ako i nisi, kako je urednik mogao propustiti takvu nebulozu u tisak? Kako ga drugi nisu primjetili?
Citiraj:
Originally posted by Ribic No eto - deadline je jedna vrlo opaka stvar u svijetu novinarstva, što vam može potvrditi i Beren (s kojim, inače, dijelim kancelariju).
|
Samo jedan prijateljski savjet, bez cinizma.
HR stampa je sklona jednom provincijalizmu kad se odnosi naspram velicine (male zemlje) trzista, svoje firme....
Ako si citao ijedan strani casopis koji recenzira/testira/mjeri, onda znas da svaki autor koji imenom i prezimenom nesto potpisuje obraca se citateljima u prvom licu a ne u mnozini tipa : "Jako nam se svidjelo ovo, posebno smo primjetili ovo"
Tko smo to mi? Ako autor nesto potpisuje onda se treba obracati u prvom licu : "Moram primjetiti da je ovo solidan zvucnik"
Jedan testira i potpisuje se, drugi mjeri, potpisuje se, odnosno daje se na znanje tko je to radio. Ako se na kraju recenzije hoce dati na uvid da su i drugi konzultirani/slusali, onda se to jasno naznaci : "Kolege u redakciji su komentirali ovo ili ono"
Ako nesto potpisujes kao O.R. onda se ti obracas citatelju a ne neki tim ili grupa. Ovo ide za sav hardware a ne samo audio.
Ovo je posebno za HR i javlja se negdje sredinom 90-tih. Tko je citao starije domace A/V/Info casopise (posebno audio) moze se sjetiti kako se autor uvjek obracao u prvom licu, sto je u najmanju ruku ocekivano i pristojno. No kod nas sve mora odisati velicinom vaznoscu pa iza sve kao stoji neki vazan i veliki "tim" ljudi.