Idemo redom:
Zaboravi HgSpot gledam njihovu ponudu i neke stvari nemogu vjerovati...Zapamti najjeftinija kupnja je kupnja u nekoliko razlicitih ducana a do cijena najlakse dodes preko
www.nabava.net pa odes ljevo gore na pretrazivanje cijenika i u trazilicu upises sta te zanima.
Citiraj:
Originally posted by EXXX
baš sam pročitao članak o radeonki x550 i čini se oke za 600 kuna....
|
Istina. OK kartica za te novce ali IMO onda ti je bolje uzeti nesto jace polovno preko podforuma Trznice ili newsa, samo pazi da je PCI-E...
Citiraj:
ma nemam pojma kakve bih igre igrao... recimo gta san andreas da ide ko po loju...
|
Za to ce ti trebati neka kartica iz segmenta best-buy, osim ako nemislis rezati rezoluciju i detalje...recimo na 6600GT radi u 1600x1200 sve na max malo usporeno sa povremenim trzanjima dok ti trebas pucati na nesto sto ce ti davati igrivi broj frameova na 1024x768 za 17" CRT odnosno na 1280x1024 za 17"/19"LCD...
Citiraj:
baš gledam te cjenike i nemogu vjerovat koliko para treba za grafičku koja može vrtit
novije igre....
|
Uvijek mozes kupiti rabljene a imas i neke ljude koji ih dobavljaju iz Njemacke i prodaju dosta ispod cijene...no ovo sto si ti gledao je vrh ponude i spada u nepovoljan odnos,omjer cijene/perfomanse...ono sta bi ti trebao gledati je sljedece:
1. Ako neces kupovati polovno a nemozes se previse "rastegnuti" 6600
sa cijenom u ducanima izmedu 720-900Kn je tvoj izbor...
2. U best buy segment spadaju ove kartice (idealno bi bilo ako neku od njih mozes nabaviti polovno, ispod cijene)
-nVidia GeForce 6600GT 128Mb 1100-2000Kn (Velik je cjenovni raspon jer neki npr. HgSpot pretjeruju s cijenama istih dok je po meni idealan izbor iz Ve-Mila Gainward Ultra 6600GT za 1159Kn)
-ATI X800GT 1350(128Mb)-1500(256Mb) (VIVO verzija 1457Kn 256Mb DDR) (napomena ATI svoje oslabljene modele naziva GT za razliku od nVidije koje tako naziva svoje "ojacane", a u slucaju serije 6600 najjace modele)
-X800 128Mb-1525Kn, 256Mb od 1535Kn-1800Kn
-6800LE od 1580Kn
Citiraj:
što se tiče grafičkih kartica, može li mi tko pojasnit koja je rezlika između
agp i pci-e?
kužim da je drugačiji "utor" i kao pci-e bi trebala brže radit, agp je u gašenju
(moje skromno mišljenje)... ispravite me.......
|
Drugciji utor, veci napon, veca propusnost(PCI-E kartice mogu koristiti i sistemsku memoriju-ako se tako izvedu)...Da AGP je blizu smrti -predvidaju mu jos 2 godine max.
Citiraj:
još samo da pitam, ova grafička:
VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon 9250 128 bit, 128 MB, VIVO, DVI 394,00 kn
ovaj ViVo mi upao u oko, (i cjena naravno), šta kažete dali će to funkcionirat na dotičnoj
konfiguraciji, ono, ak se već nudi dobro bi mi došlo da nemoram kupovat tv katricu, jer
ionak sam imao u planu nabacit neku tv karticu, tuner... da mogu snimat... s tv-a..?
|
Kao sta je i navedaeno ta kartica je AGP i IMHO inace vrlo los izbor tako da tebi nista ne znaci...
Citiraj:
što se tiče ploče, nemam tu ploču, čitao sam po netu da nije loša... kao...
svaka koja ima nforce4 chipset (nemam pojma sta je ovo ultra) kažu i u bug-u, je dobra...
Odlučio sam se na s939 jer postoji mogućnost nadogradnje u budućnosti....
zašto AMD64 je suvišno pisati.........
ova zadnja mi se učinila kao najbolji izbor... jer kao via chipset nije baš nešto... (napamet pišem)
|
Neda mi se sada pisati razliku izmedu nForce4 i nForce4 ultra ploca no ona tebi ionako nis ne znaci...VIA K8T890 je dobar chipset...Ja bi na tvom mjestu uzeo neku Gigabyte MBO ili mozda cak ovo:
-Foxconn nForce4 ultra 639Kn (Diskont24)
Da se fino oc-ati i ok je ploca a dosta ustedis...