View Single Post
Staro 13.03.2015., 02:11   #1873
e-one
Civic (ab)user
Moj komp

e-one's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
-cut

Pa bas zato sto mi je jasno nema nikakvog nacina da ti trgovac napravi muku, a ti da s i upoznat s tim bi i sam to znao. Dakle, kakvu ce ti tocno muku napravit s ta 3 primjera?
Ono sto ti je nejasno u ovom svemu mi se cini je isto kao i s trgovanjem gdje on kalkulira s kupcima. Recimo ovo "jedva primjetno ostecen". Takvo sto ne postoji. Ili je ostecen ili nije. Nema "tesko primjetno". Isto ide i s jamstvom i racunom. Racun je nebitan, jamstvo ili imas ili nemas.

Ja ne kužim kome ti pomažeš s ovim komentarima?
Račun je itekako bitan jer uz hrpu stvari koje kupiš ne dobiješ jamstveni list ili na istom nije naznačen datum kupovine, usb stickovi npr.

Isto tako meni su još davnih dana uvažili reklamaciju na PATA HDD kojem je lagano bila odlomljena plastika onog okvira koji drži kabel. Mogli su mi komotno odbiti jamstvo, a ipak nisu

Također dobar dio proizvođača prihvaća proizvod u RMA proces po serijskom broju bez jamstvenog lista i računa (tada ti jamstvo vrijedi od datuma proizvodnje), ali tada moraš taj isti proizvod slati proizvođaču što nije baš praktično.

Osobno znam za slučaj s WD diskom di je sam trgovac uputio kupca da kontaktira WD te zamoli da se isti servis obavi kod ovlaštenog servisera u HR.
WD poslao potvrdu s kojom je taj isti disk predan u MR i jamstvo uredno ostvareno.

Ja sam ovo bio naveo iz razloga što su to bile RL situacije, a ne da s tobom cjepidlačim i offtopičarim tu po threadu.

Dakle, da malo pojasnim mindset koji prodajem: na zakon i prava potrošača se poziva kad je nužno, a ne preventivno jer tako "ide glađe i brže ostvarivanje jamstva".

Nitko ne voli prodavanje pameti, pa ni trgovci.
Svaki normalan trgovac neće imati isti pristup takvom isfrustriranom kupcu kao prema normalnom i pristojnom niti će ovoj prvoj kategoriji izlaziti u susret u bilo čemo ako nemora.
Npr budeš si kupio nekaj kaj ti ne odgovara a savršeno je ispravno, i onda kad dođeš to vratiti/zamjeniti u store bude ti trgovac rekao da ne može jer je to njegova dobra volja, a ne tvoje pravo

To je common sense i nemamo kaj više raspravljati o tome.

Mislim da je vrijeme za EOD i da prestanemo offtopičarit po temi nepotrebno
e-one je offline   Reply With Quote