Možda, više mi je cilj da mi se router vrati na staro mjesto u sobu pa da se računalo poveže LAN kabelom po starom. USB wi-fi dongle mi je više privremeno rješenje.
Zvao Iskon, ali nikako mi ne žele poslati tehničara da mi zamjeni na jednom kraju kabela RJ11 s RJ45.
Uporan sam, raspravljam s čovjekom i na kraju on nevoljko uz malo "konzultacija s kolegama" mi ponudi da pošalju 5m Rj11->Rj45 kabela.
Ja kažem da mi treba više- oko 10m, jer samo oko vratiju je 2x 2m i opet govorim da mi pošalju tehničara samo da to zamijeni, kažem da mu za to treba 1min posla i da mu samo trebaju krimp klješta i RJ45. (ja ih nemam i neznam raditi s njima)
Još malo "konzultacije s kolegama" i kaže da ne šalju tehničara i da mi ne mogu ponuditi više od 5m kabela, "s takvim informacijama trenutno raspolažemo".
Nisam se htio više svađati, raspravljati ali očito mi Iskon ne šalje nikog doma.
Ne znam što sada, doći nekako do tehničara T-Coma koji su btw udaljeni od mene 2min vožnje (jako sam blizu centrale Kozala)-podmiti ih s kolačima i čokoladom, čekati nekog tehničara T-coma kada ga vidim u blizini ili...
Trenutni kabel je u kanalicama, na puno mjesta zaljepljen, sakriven i ne pada mi na pamet vaditi ga ili stavljati drugi.
A Iskon mi uopće ne želi poslati njihove kooperantske tehničare iako bi mu to bilo 1min posla.