View Single Post
Staro 10.03.2015., 20:47   #1865
sandokan111
Banned
 
Datum registracije: Dec 2013
Lokacija: ST
Postovi: 950
Citiraj:
Sad vidio sam tu par nadobudnih koji očito dođu i deru se po dućanima navodeći zakone o kojima u većini slučajeva nemaju pojma i ovaj dio posta je namjenjen takvima.
Osjetit cu se prozvan pa samim time i odgovorit. Drago bi mi bilo da me uputis o kojim to zakonima nemam pojma. I'm all ears.
Citiraj:
Autor e-one Pregled postova
Više manje sve normalne trgovine brinu o tome da kupac čim prije dobije svoj reklamirani poziv nazad jer takvi kupci su trošak trgovcu.
Manje nego vise. Prilicno sam siguran da imam vise reklamacija odradjenih s trgovcima nego ti. Naravno, nisu u moje ime. Svoje iskustvo sam prenio prije. Kad se jasno da do znanja poznavanje zakona, stvari idu puno brze i korektnije nego na lijepe oci. Stara prica oko "ruka ruku mije" vrijedi samo za staru gardu, kao sto sam danas sreo u prsutoreznici. Ali to se odmah na covjeku po stavu vidi i ne vidja se na ljudima ispod 70g koji su zivjeli u socijalizmu. Kapitalizam je nesto drugo.
Citiraj:
Moj savjet vam je da često mjenjate trgovine di kupujete jer će vam se prije illi poslje takav stav obiti o glavu.
Vidim jos jedan od onih da ces sam sebi nasteti blabla.
Citiraj:
Stvar je u tome što takvim ponašanjem ćete u nekom slučaju možda ubrzati cijeli proces za dan/dva i dovoljno iziritirati trgovca di ste porizvod kupili da na svoju ruku pokuša nešto ekstra, ali u svakom slučaju nećete si napraviti neku preveliku korist.
Ono što će sigurno biti je da će vas taj trgovac zapamtiti i sljedeći put kad budete imali neku situaciju koja je 50/50 dobit ćete kajlu umjesto da vam se izađe u susret. A desit će se da ste izgubili račun ili jamstveni list ili bude proizvod jedva primjetno oštećen i slično.
Stvar je u tome da svakom, iole normalnom trgovcu, na kraju dana je samo vrijedna racunica. Rad s ljudima nije lagan i ima svakakvih. Onog trena kad on pocne kalkulirat jel mu se tko zamjerio, je tren kad on kao trgovac propada, jer njemu ni u jednom trenutku ne igra ulogu da on tog kupca GUBI. To bi valjda trebalo bit prvo i osnovno pravilo koje se ljude u trgovini treba naucit. Nakon toga da si imaju odvjetnika na placi. Ni jedno ni drugo vidim ne ide kod prirucnih trgovaca, zato i imaju ovaj mindset koji ti prodajes upravo, te iz istog razloga toliko ih i propada.
Usput, ovo sto si dalje naveo nije nikakav 50/50, vidim i ti prstis od znanja zakona.
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
Da se nadovežem, takvim ponašanjem prema trgovini i na kraju krajeva radniku koji tamo radi, rezultat bude da takav radnik zbog takvih "debila" postane hladan ko led, i više manje ga zaboli za kupca, i odrađuje rutinski posao.
On je takav radi place koju prima, ne radi ljudi na koje nailazi.
sandokan111 je offline   Reply With Quote