View Single Post
Staro 10.03.2015., 20:45   #981
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Morat ćemo čekati da Herman Miller organizira akciju Aeron za sve, pa da ih prodaje za nekih 1k-2k kn

Da, korištenje lopte umjesto stolice dosta je teško jednoznačno definirati. Ja svoju loptu početkom mjeseca nadrukam do kraja i ne primjećujem da se nešto puno ispusti do kraja mjeseca. Što se tiče izbora veličine, imao sam tu sreću da smo ih u klubu imali jako puno, počevši od one promjera 50 cm, pa s korakom od 5 cm sve do 85 cm. Posudio sam si svaku na par dana i kad sam došao do promjera 75 cm tu sam se osjećao najbolje. Probao sam još 80 cm za svaki slučaj, ali ta mi je bila već malo prevelika, tako da sam odlučio za 75 cm. Kod nje su mi potkoljenice pod pravim kutem u odnosu na natkoljenice kada sjedim. Koristim je 10-18 h dnevno zadnje dvije godine i za sada sam zadovoljniji nego s većinom stolica koje sam imao prilike isprobati. Nedavno sam opet počeo pomalo ubacivati stolicu jer sam se možda previše navikao na loptu i prečesto počeo zaboravljati na uspravan položaj leđa (spomenuo sam taj svoj problem i na prethodnoj stranici), pa ću možda kroz par mjeseci doći i do toga da loptu koristim samo 1-2 h dnevno, a ostatak vremena provodim na stolici, no morat ću onda nabaviti neku bolju stolicu od ove koju trenutno imam. Gledam da bih uzeo nešto u u rasponu od 2k do 3k kn.

Oko te lumbalne potpore je isto dosta teško doći do jednog zaključka jer mnogi stručnjaci (i korisnici) tvrde da je to jedna od najbitnijih karakteristika svake stolice, a s druge strane velik dio njih opet tvrdi da bi čovjek sam leđa trebao držati uspravno te da je stolica tu samo da ga podsjeti na to, pa mi je dosta teško donijeti krajnji sud. Osobno bih rekao da to stvarno ovisi o stolici i da je nešto što treba savršeno pogoditi, jer bolje je nemati nikakvu potporu nego lošu.

Ni meni se ta stolica s okvirom ne čini kao neko rješenje, ali opet nekome tko ne može naći idealne dimenzije lopte može poslužiti. Valjda...

Topstarovu stolicu sam imao prilike koristiti kad sam kao student povremeno radio u jednoj austrijskoj firmi i stvarno mi se svidjela. Bila je slična nekim od modela koji se mogu vidjeti na linku koji si dao, ali ne vidim nigdje identičnu onoj koju sam tada koristio. Baš sam pitao za cijenu i gdje su kupljene, ali nisu mi znali reći točno jer je to bilo kupovanje na veliko, pa je dobiven i neki popust, a stolice su samo jednog dana došle i nitko nije znao od kuda su nabavljene, no kad su ih isprobali, više nije bilo ni bitno od koga i po kojoj su cijeni nabavljene
KhongLo je offline   Reply With Quote