View Single Post
Staro 10.03.2015., 14:51   #980
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Kajgod, rado pomognem kad mogu

Najradije bih da svi možemo dobiti potpuno ergonomske radne uvjete na poslu i kod kuće, no to nerijetko košta previše.

Tema lopte za sjedenje: pitao sam je li najbolje da si kupim kod kuće loptu za sjedenje, kao najbolji omjer uloženo/dobiveno, al odgovor nije tolko jednostavan: loptu moraš održavati na određenoj tvrdoći (tlak redovito provjeravati), ovisno o masi. Kako ne možeš u centimetar odabrati promjer lopte, javlja se problem ispravnog položaja nogu.
Lumbalna potpora je nepostojeća, a vrlo bitna.

Zbog takvih "problema" kažu da je lopta najbolja za kratkotrajnu izmjenu sjedećeg mjesta, tj. ne dulje od 2h, i kao što kažeš, istezanje i "vježbanje".

U traženju stolice tu po centrima namještaja naletio sam na stolicu koja ima "okvir" u koji se stavi pilates lopta manjeg promjera, podesiva po visini, lumbalna potpora, nasloni za ruke. Budem potražio o kojoj se točno marki (ako ikojoj) radi, ali djelovala je prilično robusno iako te lopta-stolice ne bih kupio.

EDIT: nisam našao još pilates loptu, ali sam našao relativno pristupačnog proizvođača koja ima puno bolje stolice do 1500kn od ovih IKEA-inih za 1000kn, pitanje je dobavljivosti: http://www.topstar.de/de/zu-hause.html
Za 150€ mislim da bolje nećeš naći. Prije nego kupim stolicu želja mi je još jednom detaljnije zasjesti u stolice i popamtiti proizvođače.

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 10.03.2015. u 15:12.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote