Tema: Opel Astra
View Single Post
Staro 13.09.2005., 09:55   #27
Mljac
Premium

Mljac's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Današnji auti su jako ujednačeni što se tiče tehnologije. Očito je sada problem u kontroli kvalitete materijala, tko to uspije odraditi kak se spada ima i kvalitetu.

Ja se u mehaniku dosta razumijem jer sam godinama sam sa starim održavao svoje i tuđe aute. To uključuje i koje kakve reparature motora, uređivanje struje i slično.
O Tomosima da i ne govorim, naročiti mi je ponos automatic 3m kojeg sam osobno složio da ide 70 i kojeg sam kasnih '80. derao do Kraljevice za manje od 3 sata. Po staroj cesti preko Delnica i Jelenja naravno! Šteta kaj onda nije bilo mobitela i fotića na njima da uslikam pandura koji me zaustavio negdje na nekom ugibalištu iza Skrada. Frajer nije mogo vjerovati svojim očima.

Sada imam Peugeota 106 dizela (za ženu, svoj nedam ni pod razno) i Mazdu Premacy DITD, neko šerafljenje i održavanje u vlastitoj režiji mogu zaboraviti. Nema više šarma.

Point je da sam zadovoljan sa oba auta, solidno su napravljeni, korozija je neka zaboravljena stvar, kvaliteta unutrašnjosti je vrlo dobra, motori su izvrsni. Bojim se samo cijene rezervnih dijelova, japci se ne kvare često, ali kad nešto ode cijene su stravične!

Da se vratim malo na temu, Astra mi se sviđa izvana, gtc verzija još i više, unutrašnjost izgleda ko da je iz skupljeg auta, a Isuzu 1,7 ili Fiatov 1,9 su odlični motori. Meni se osobno više sviđa Fiatov motor, to je u osnovi stari fiat kojeg sam vozio prije, tipo 1,9 td, i za taj motor mogu reći da je bio fenomenalan.