View Single Post
Staro 09.03.2015., 14:35   #84
Domagoj X
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Domagoj ajde im pliz posalji upit sto im je "carinska vrijednost", i zasto nisu racunali po onome sto si platio.

Meni se cini da su poceli stalno uzimati kao "carinsku vrijednost" ono sto je na Geekbuyingu prekrizeno (bezveze cijene koje nikad nisu bile aktualne, u slucaju pipaca 149USD), te se uopce ne gleda ono sto ti platis. Sto mi nikako nema smisla.
već sam platio sve. razlika u carinskoj vrijednosti mi u plaćanju pdv-a znaci samo 40ak kn tak da mi se nije dalo buniti. ali da, deru vjerojatno bezveze. i operativni troškovi njihovi su mi nebulozni. od kine do zg dhl košta 175 kn, a ovi naši tu neke operativne troškove zaračunaju 125 kn. za par papira i dva-tri poslana maila. osjećaj je glup ali šta se može.
osjećao sam se glupo i kad sam morao ići predati zahtjev za eori broj. preko telefona su mi rekli da dođem osobno, a tamo stoji kutija u koju samo staviš ispunjeni formular, bez ikakve identifikacije. eori broj sam dobio u roku 10 minuta mailom. pa zar nisu mogli omogućiti i predavanje skeniranog zahtjeva za eori broj mailom?
Domagoj X je offline   Reply With Quote