Ne znam koliko ti je ozbiljna skolioza, ali ne moraš se bojati da ćeš se ozljediti radi toga. Čak je i poželjno raditi vježbe za jačanje leđa, jer ti se samim time leđni mišići jačaju, te samim time ćeš imati bolje držanje itd.
Po meni je imperativ ako želiš napredovati ubaciti sljedeće vježbe:
1. Bench press (dumbbell bench press - ako ti je jedna ruka malo jača od druge kao što je meni, najbolja stvar da "izjednačiš" jačinu ljeve i desne ruke ti je rad sa bućicama) 2. Deadlift 3. Squat 4. Dips (prsa/triceps - ovisi što radiš taj dan) 5. Pullups/Chinups
To su najbolje compound vježbe di ti radi više mišićnih skupina odjednom, a to ti je najbolja stvar za hipertrofiju tj. za povećanje mišićne mase.
Kao što je i Lovrix rekao, ako nemaš neku ozbiljnu ozljedu obavezno ubaci sve ove vježbe bez ikakve bojažljivosti. Samo ih OBAVEZNO pravilno nauči raditi, to je najvažnija stvar od svega. Ispravno držanje pri svakoj vježbi je po meni najvažnije da ti je kralježnica ravna
Citiraj:
Autor blava
Znaci na koju foru koristi kao kuku,ovo sam shvatio i primijenio sa nogama.
|
Kad uhvatiš uteg, probaj ga doslovno držati kao kuku, teško mi je objasniti. Najbolje da ti objasnim kroz sliku, kada dižeš uteg probaj ga
ovako držati kao šta ovaj lik drži šipku

Ja sam se preporodio otkako sam na ovaj način počeo raditi tu vježbu. Najbolje pogađa mišić definitivno