View Single Post
Staro 08.03.2015., 03:20   #1560
de sign
Premium

de sign's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Imao sam slučaj prije par tjedana sa novim HDD. Namjera mi je bila uzet novi HDD za primarnu particiju. Čovjek mi je prvo ponudio disk od Seagate ali ja sam tražio nešto u tom cjenovnom rangu od WD. Ponudio mi je neki od WD i sad više ne znam jel bio plava ili zelena varijanta, uglavnom, rekao mi je da je 7.200 rpm. Nešto me žuljalo i nakon izlaska iz njihovog dućana vratio sam se i pitao još jednom čovjeka jel to stvarno 7.200? On kaže da je!
Kad sam ga doma instalirao vidim da je sve sporo za popizdit.
Vidim na netu da je podatak o vrtnji poprilično opskuran ali na kraju se ispostavilo da se radi o 5.400 rpm.
Drugi dan sam ih nazvao i kontakt mi je rekao da pošaljem mailom reklamaciju pa će se javit osoba koja je zadužena za reklamacije. Odmah sam poslao mail, naveo sve ovo iznad i predložio da vratim ovaj i nadodam za nešto skuplji disk duplo većeg prostora. Vrlo brzo, nakon možda sat vremena dobio sam odgovor čovjeka koji mi je prodao disk i ispriku uz potvrdu da mogu doći i zamijeniti disk uz nadoplatu. Isti dan sam došao i sve je prošlo po dogovorenom.