ProBook 450
i5 3260M (2,6GHz), HD 8750M 4GB RAM, HDD 1TB
Da prije kratkog opisa kažem da nemam pretjeranog iskustva u korištenju prijenosnika, niti navedni primjerak i danas koristim svakodnevno. Iako se u zadnje vrijeme teško nađe pozitivna riječ za HP seriju ProBook prijenosnika, za primjerak koji koristim nemam pretjeranih zamjerki.
Kvalitetom izrade nije najuvjerljivji, pogotovo poklopac/ekran, tanak je i plastičan te se malo uvija pri otvaranju i zatvaranju. Mada poslije godinu dana isti je kao i prvog dana, ne uvija se ili cvili više nego inače. Kad je zaklopljen prednja površina je od gumizirane plastike (ne znam kako drugačije opisati) na kojoj ne ostaju otisci prstiju te za sad nema ogrebotina. Baza je kombinacija metala i plastike i tu nema zamjerki. Otvaranje i čišćenje je super jednostavno, nije potreban nikakav alat.
Surfanje i youtube rade bez problema (čudo bi bilo da i ne rade), kod nekih zahtjevnijih programa (autocad, civi3d) treba mu vremena da ih pokrene, i do tri puta više nego na računalu. Međutim kad kad se dignu onda rade bez problema.
Ekran je za tu klasu dobar, svjetao, mada rezolucija je za današnje vrijeme krminalna 1366/768, ni kutovi gledanja nisu za pohvali, također.
U nekim situacijama sam ga spajao na full HD 23" i koristio po 8 sati sa navedenim CAD programima i office, mail... u isto vrijeme. Posluje nekoliko sati temperatura bi se stabilizirala oko 65 stupnjeva i tako do kraja rada. Kad se igra WOT tu je na 75 (80 max.), najviše je bio na 95 kad je nećak pustio tri minecrafta i 10 prozora u mozzili nekoliko sati, bacao je vatru sa strane

Inače u loadu je na 37-42, pri surfanju do 48 stupnjeva. Ventilator radi stalno, ne čuje se previše, mada ja sam i navikao na malo zujanja tako da mi ne smeta.
Jako rijetko radi na bateriji, većinom je sa strane u ladici, ali znam da izdrži filmove do dva sata trajanja bez problema.
Tipkovnica je jako dobra, nema uvijanja ili škripanja pri radu, da su tipke malo tvrđe bila bi još i bolja. Touchpad također radi bez greške, podržava geste za Win8.1. Inače Windoesi 8.1 rade jako dobro na laptopu, brz boot i gašenje.