View Single Post
Staro 07.03.2015., 19:23   #1
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Montiranje pozadinskog svijetla na VESA nosač

Pozdrav,

ovako, imam ideju koja bi mogla biti prilično dobra ali bi mogla biti i priličan fail

Naime, htio bih iza monitora postaviti nekakvo osvjetljenje tako da mi ne radi bezveze svijetlo u sobi, nekaj slično AmbiLightu ali nije potrebno RGB jer želim samo manji eye strain.

Ovako mi izgleda stol:
https://onedrive.live.com/redir?resi...nt=photo%2cjpg

E sad, razmišljao sam složiti na neki način LED trake ili nosač za neonsku lampu (do sad sam imao ovakvu FLUO lampu pričvršćenu ghetto metodom i bila je dobra) da se zašarafi na VESA nosač na monitoru. Struja bi bila ili preko adaptera spojena direktno u struju ili možda u USB ali preferiram prvo.

Prednost bi bila u tome kaj bi se lako mogla prebaciti na neki drugi monitor (trebao bih uskoro mijenjati monitor) te bi bila fiksno pozicionirana na monitor pa ne bih trebao postavljati ponovno kako spada. Nemam namjere monitirati ekran na zid, bar ne za sad.

E sad, da čujem ideje. Postoji li neko elegantnije rješenje za postavljanje pozadinske rasvjete oko ekrana?

Također, možda mi je bolja ideja monitirati ekran na zid (da oslobodim mjesta na stolu) i naljepiti LED trake iza. Slobodno predložite ideje.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote