NP, nikada mi odabiranje primjera nije baš dobro išlo i slažem se da je definiranje koraka moglo ići i drugačije
Ono sa sprinterom sam (vjerojatno loše) izabrao kao primjer da kažem da je konstantna brzina idealiziran pojam, ali zadatak se, kao što je nekoliko ljudi reklo, rješava osnovnoškolskom fizikom i sva moja blebetanja su tu suvišna te je tada 18 km/h doista 18 km/h i znači da će pas prijeći 18 km u jednom satu

. Kada bismo uzeli sve utjecaje koji se u stvarnom svijetu mogu dogoditi kao što je Bubbin primjer da pas može imati bliski susret s autom, to da se tijekom trčanja mijenja mikrostruktura psećih mekuša, pa sila trenja nije ista pri svakom njegovom koraku i slične perverzije, nikada ne bismo riješili ovaj zadatak (ako netko ima pristup superračunalu, ja sam za da pokušamo izvrtiti koju simulaciju

), no kao što sam već naveo, to je piljenje s detaljima. Za ovaj slučaj je sve to nebitno jer se može uzeti da je sve stacionarno i idealno, a bitno je to da je Tobias riješio zadatak.