View Single Post
Staro 07.03.2015., 13:20   #8
Tobias_5
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
I eto. Cim das ne sablona zadatak buducem (?) iznenjeru odmah se smrzne.
nisam budući inženjer te moj fakultet zapravo uopće nema veze s informatikom, ovo je samo jedan informatički kolegij. u zadatku mi jednostavno ne štimaju mjerne jedinice, km/h ili m/s rame uz rame s "informatičkim" mjernim jedinicama...jednostavno ne kužim, a uz to je zadatak prilično loše gramatički, odnosno sintaktički sročen. stvari spomenute u zadatku načelno razumijem same za sebe, ali povezati ih ne mogu i ne vidim problem u tome što zbog toga tražim pomoć ljudi kojima je to struka pa mogu zadatak čitati i između ovako (loše) napisanih redaka, kao što ja mogu raditi nešto iz svoje struke.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Prvo treba izračunati koliko treba vremena za prenijeti 45 Gb podataka preko 100 Mbit veze, a zatim izračunati koju udaljenost može cucak pretrčati u tom vremenu. Do te udaljenosti je cucak brži, iznad toga mreža. Naravno, zamka je vjerojatno u Mbit i Gb.
u prijevodu, treba 1 sat za prijenos podataka sa stickova. u 1 h pas pretrči 18 km, kako piše i u zadatku. problem je u tome što ja i dalje ne vidim poveznicu i eventualno sljedeći korak

Zadnje izmijenjeno od: Tobias_5. 07.03.2015. u 13:33.
Tobias_5 je offline   Reply With Quote