Koliko se s jedne strane slažem da je Firefox Hello dobra stvar, isto toliko s druge strane ne vidim ni najmanju potrebu za takvim nečim.
Čini mi da Firefox kroz zadnjih nekoliko updateova sve više počinje nalikovati na Google Chrome i ostatak palete Googleovih proizvoda i usluga, a to mi se ni najmanje ne sviđa. Jako me "pogodilo" kad su u Firefoxu 29 promijenili izgled title bara i zaoblili donji dio tabova da bi, gle čuda, krajnji izgled bio što sličniji Chromeu. Dodana je mogućnost korištenja unificiranog accounta na raznim uređajima, što Google ima već prilično dugo. Sad ovo s Firefox Hello, gdje čak i logo podsjeća na Google Hangouts.
Jasno mi je da je broj Chromeovih korisnika već dugo vremena u porastu i da Mozilla želi vratiti stare korisnike i privući neke nove, ali sumnjam da će to postići kopirajući proizvode i usluge koje već postoje. Prije bi taj cilj ostvarili nudeći nešto novo i originalno u odnosu na druge browsere. Da sam htio koristiti Chrome, onda bih ga i koristio.
Baš me zanima u kojem smjeru će stvari krenuti kada se još i Spartan uključi u utrku za the browser.