Planiram za nekih misec ipo nadogradit komp pa ako moze samo par savjeta i preporuka za odredene komponente.
Dakle namjeravam nadogradit procesor, RAM-e, maticnu i napajanje za do 3000kn
(ako bi u tu svotu se moglo ugurat i hard disk od 1TB bilo bi idealno, no sumnjam, tako da hard moze i pricekat malo, nije nuzan)
Sto se tice procesora prvotna namjera mi je bila neki dobar i5 (tocnije:
i5 4570 )
no posto je sad u zadnjih par miseci porasta tecaj dolara na skoro 7, samim time se digla i cijena procesora , tako da sad taj kosta 1600kn pa sam se okrenija malo jeftinijoj i povoljnijoj varijanti, odnosno AMD-ovim procesorima.
Razmisljam se izmedu
FX 8320 ili
FX 6300 . (ili ako neko ima neki jos bolji prijedlog, nek udre slobodno)
ova 2 imaju isti radni takt , no 8320 ima 2 jezgre vise, sad da li ce to biti neka prevelika razlika neznam. A i FX 6300 je jeftiniji barem za 300kn i ima dosta manju potrosnju pa mi nebi trebalo i neki dodatni cooler, kojeg cu virujem morat uzet ako se odlucim za FX8320.
Komp bi ionako vecinom koristija za gejmanje, i rad u grafickim programima. No vise gledam da bude sposoban za neko pristojno gejmanje.
Sto se tice napajanja, maticne i RAM-a to nisam nista gleda pa udrite neke dobre prijedloge

gleda sam samo da bi okvirno potrosija na RAM-e cca 500kn ( 6GB ), maticnu cca 600kn i napajanje cca 500kn.
Graficku imam
GTX 750 TI.