Citiraj:
Originally posted by newalss
Ovaj dio recenzije, koju ti potpisuješ, lijepo objašnjava da onaj tko traži visoku vrijednost ne kupuje Bose dok će onaj kome odgovara "pleasent" zvuk biti oduševljen s njima. I točka.
Nemojte filozofirati o stvarima koje niti znanstvenici NASA-e ne mogu objasniti.
Pa nemamo svi isto uho. Što se tiče cijene, Bose je odredio takvu kakva je pa tko voli neka izvoli. Negdje sam čitao o tipu koji je tražio povrat novca od Ferarija jer je model koji je on kupio imao max. brzinu manju od jeftinijeg Porschea. Kao, on je platio brdo love a on ide sporije od nekog "jeftinog" Porschea. Nema veze ubrzanje, potrošnja, dizajn...itd., njemu je bitna max brzina. Slično je i kod zvučnika.
BTW. U Zagrebu je (bio?) jedan birc koji ima Bose ozvučenjem. Zvuk je bio nevjerojatno ugodan za slušati,ono, sa svih strana napad milozvučnih valova.
Samo što se na sjećam niti ime birca niti njegove lokacije. : bonker :
I ne, nisam bio pijan.
|
Radilo se o Iguani. Jedan od meni omiljenih kafića. Najbolja Bose instalacija koju sam ikada čuo. To je svratište modernih ljudi - ekipa s dizajna, arhitekture, stranci - pa čak i metroseksualaci i ponekog homoseksualca - no to u kontekstu stila i ukusa samo dobro može značiti. Bose je toliko "stilski" zvučao da su svi voljeli ići u taj kaf na čisto uživanje...
To je jendostavno sound koji stimulira dobro raspoloženje. Osim naravno onome koji je prema zvuku izuzetno kritičan u hifi smislu. Tako npr. na Bose-u ništa neće zazvučati loše. Na hifi-ju hoće. a kako je PC reprodukcijska naprava za brojna smeća, ne vidim bolje iskoristivo mjesto nego za ovakav sustav.