kineski glupfon s ogromnom baterijom:
link: xiaocai x6
Evo kupio sam i ja kineski mobitel pa da se pohvalim. Nije smartphone, ali ima jednu veliku prednost; baterija mu je 5000mAh (npr. moj galaxy S4 ima "samo" 2300mAh).
Mobitel je kopija onih neunistivih mobitela s baustele, tipa land rover. Trebao bi biti i zasticen od vode, ali nije. Gumeni bumperi su mu po svuda, i to je ok. Mob nije pretezak s obzirom na bateriju, i ima dual sim. Uz to ima i radio (radi bez slusalica) i lampicu.
Meniji su sturi, ali sve je OK. Jednostavno, i sve radi kako treba. Zvuk je dosta glasan pa bi ga preporucio i za starije osobe. Cijena manja od 200kn

Ja sam ga kupio preko ebaya iz kine, mada sam ga skicao preko banggooda. Posto je jeftinjak, onda sam mogao riskirat s ebayem zbog par dolara ustede.
I jos nesto; uz mob se dobiju kablovi s kojima mozete pripuniti svoj smartphone (micro usb, normalni usb, iphone i jos neki nastavak meni nepoznat) direktno preko xiaocai-a x6. To radi super,
jedino zapamtite da xiaocai mora biti okrenut prema dole kad je u modu da puni drugi mob (slucajno sam to skuzio). I lampica se zgodno pali/gasi dugim pritiskom na tipku "0".