Problem je sljedeći. Sastavljao sam prije par dana jednu konfu (ECS z77, i5 3570, 2*4GB DDR3, SSD, GTX660), Na prvom paljenju nije bilo POST-a, samo se ciklički zavrte ventovi i reset, mislio sam da je do procesora, ali sam prvo prekontrolirao RAM jer je jednostavnije. Nakon reinstaliranja RAM-a, sustav je proradio, i radio savršeno na instalaciji OS-a (Win 8.1), drivera, s resetima, sve do gašenja. Na paljenju, opet isti problem. Upiknuo sam RAM u druge DIMM-ove (sive) i onda je sve radilo OK, do nakon par paljenja, opet isti problem, izvadio kekse, stavio u svoj komp (i3 haswell, BIOSTAR B85MG), s jednim keksom, sve OK, drugi proizvodi isti problem... Konstatiram neispravan keks, obilježim ga, spremim u kutiju, odnesem u dućan, za 3 dana dolazi novi RAM, stavljam u komp koji radim i radi savršeno do drugog paljenja sutradan ujutro. Ubacujem hiren, puštam memtest 15 minuta, sve tuče bez greške, probam sve dimm-ove, opet jedno paljenje radi, drugo ne. Konstatiram konflikt RAM-ploča, stavljam na novi komp svoj također G-Skill 2*4GB vulgaris. Nosim komp frendu, on prezadovoljan, komp već tjedan dana radi tip top pali-gasi. Nastavljam testiranje ripjawsa kod sebe. Rade super jedan dan, koji puta ugasio upalio komp, sve 5, reko problem riješen, dogovorio s frendom zamjenu 1:1, važno da sve radi svima super, kad krenuše BSOD-ovi na paljenju, prije ulaska u Windoze 8.1 hoćeš kernel, hoćeš, page file - biraj. Svaki put nešto drugo. -RAM. Ubacujem ga u memtest, tuče memtest ko iz dućana, da 3 dana ostavim, 3 dana bi udaro memtest bez greške. Danas sam probao svaki keks posebno i niti jedan problem. Zar je ova memorija napravljena da ''ne zna'' radit u dual channelu ili mi je nešto banalno promaklo? Ako je netko imao iskustva, molio bih da podjeli samnom, ja dalje ne znam. Hvala svima. (ovo pišem s jednim keksom, komp radi sasvim normalno)