Moja misija oko spašavanja podataka nakon formatiranja particije je završena prije nekoliko dana, a ovo pišem prije svega da se zahvalim svima koji su mi htjeli pomoći na najbolji mogući način.
Istina nisam uspio sve spasiti možda nekih 60%, vjerojatno bi bilo i više spašenog da nisam poslije formatiranja bio ubacivao nove stvari na particiju, a osim toga još sam mijenjao veličinu particije i još jedna stvar koju nisam ranije rekao a vjerojatno je i ona utjecala na količinu spašenog materijala a to je (nisam se prije ni sjetio toga) da je ta particija bila kompresirana prije nekoliko godina da bi imao više mjesta na particiji.
No u svakom slučaju i ovih 60-ak% je puno bolje od 0% kako sam u početku mislio da se sada ne ponavljam.
A sad da se osvrnem na program koji mi je najviše pomogao (osim vaših preporuka) u spoašavanju, a isprobao sam ih sigurno 10-ak no mnogi su bili beskorisni jest pronašli su neke stvari ali to što bi našli bilo bi bez imena i prezimena ono npr umjesto imena izvođača i pjesme dobio bih npr f12489 i sl.
A kad dobiješ tako nešto za recimo 2000 mp3-ica ništa ne znači, jer tko će pregledavati 2000 mp3-ica da bi vidio o kojoj je pjesmi riječ.
Na kraju sam naj zadovoljniji bio s programom kojeg sam već spominjao u ranijim komentarima a zove se Zero Assumption Recovery neki su meupućivali na getdata recovery ali kao sam i rekao od njega nisam imao ama baš nikakve koristi, ono našao bi podatke no niti jedan file nije mi se otvarao ili bi javljao error, možda nisam dobro ga podesio ili što već.
Dok ovaj Zero Assumption Recovery je sasvim solidno obavio posao, ne samo da je imenovao tj pronalazio podatke pod imenom i prezimenom, čak što više rasporedio ih je točno po folderima kako su i bili.
Poslije sam ga i testirao, na prenosnom HDD-u na jednu particiju od 30GB nabacao sam svega i svačega i videa i dokumenata i muzike i programa....popunio sam ga do kraja i potom formatirao.
Pokrenuo sam Zero Assumption Recovery i nakon što je obavio posao spašeno je skoro 100% materijala. Dobro nije isto u jednom danu napuniti, formatirati i spašavati, kao puniti i brisati neku particiju godinama.
Eto još jednom da se zahvalim svima koji su mi svojim sugestijama izašli u susret, a i moja topla preporuka za ovaj program za spašavanje Zero Assumption Recovery