View Single Post
Staro 28.02.2015., 20:27   #1431
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
Sinac to sa memorijom na 6xx seriji i ovo na gtx 970 uopće nije isto. Radi se o tome da ovaj drugi fragment ima 1/7 brzine. Također mislim da se tu više ne radi samo o 4K gamingu kao što je xy puta spomenuto - u tome i jest problem

linus opet o tome (od 10. min negdje)
https://www.youtube.com/watch?v=BMBNNQWO-qw

Mada ne mogu vjerovat da još furaju ovu priču o "nesporazumu" između marketinga i inžinjera. Iskreno, mišljnje tih recenzenata o problemu čiji posao ovisi o proizvodima takvih firmi mi i nije 100% uvjerljivo. Pogotovo njihovi testovi ovog problema (često smiješan izbor igara na 1080p, 4K rezultati su ionako marginalni, ne testiran frame timing i sl.)
To s memorijom mi je jasno i znam da je dio memorije sporiji. Makar po grafovima u testovima ne vidim da to ima utjecaja na konačan rezultat - FPS u igrama.

Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Kolega Sinac pojma nema što je prikazano na frametime grafu i zašto je isti problematičan. Stoga je njegovo mišljenje nebitno.
Posipam se pepelom, nisam dobro gledao što piše... No, u svakom slučaju to je problem. Ukoliko ga ne poprave na bilo koji način - banana...
Sinac je offline   Reply With Quote