Citiraj:
Autor 6Finger
Pomaže li ovo šta, malo je stariji thread ali nisi ni rekla koji PS koristiš.
|
Pogledala sam temu na linku. Pored svega ostalog sto sam prije radila ( a gdje god se moglo stavila sam color na Adobe RGB (1998), jer to je color settings koji mi treba da su fotografije najslicnije printu.
Nakon ovog threada sam mjenjala opcije i evo sta sam dobila:
I sada vise ne znam sta je ovdje stvarno stanje.
Ali i dalje ova ista fotografija (koju sam samo radi ovog usporedivanja stavila za desktop beckground) na desku je i dalje najlosija boja

, jer nikako ne bi smjela biti ovako narandzasta, vec realno crvena. A niti zarko pink kakvu daje wind viewer.
I sad me evo zbunjuje koja je stvarna slika stanja: desk, windows viewer ili photoshop.
- pc koji koristim imam u profilu
Citiraj:
Autor Sinac
Mislim da ti ipak nisu aktivni isti kolor profili, desktop koristi standardni sistemski kolor profil, treba pogledati postavke Photo Viewera i usporediti s Photoshopovim kolor profilom. Ako u Photoshopu koristis neki custom made profil, moraš ga aktivirati i u Control Panelu i postaviti i u Windows Photo Vieweru. Ne mogu sad kopati po tome jer na poslu koristim Linux...
|
Hvala vam svima na trudu. Nisam cesta u postavljanju pitanja, mozda godisnje par puta jer uglavnom rjesavam sve sama. Ako sam dosla do ovog foruma to vec znaci da sam ocajna

.