View Single Post
Staro 27.02.2015., 11:59   #6
Female
Never Registered User
Moj komp

Female's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor 6Finger Pregled postova
Pomaže li ovo šta, malo je stariji thread ali nisi ni rekla koji PS koristiš.
Pogledala sam temu na linku. Pored svega ostalog sto sam prije radila ( a gdje god se moglo stavila sam color na Adobe RGB (1998), jer to je color settings koji mi treba da su fotografije najslicnije printu.
Nakon ovog threada sam mjenjala opcije i evo sta sam dobila:

I sada vise ne znam sta je ovdje stvarno stanje.
Ali i dalje ova ista fotografija (koju sam samo radi ovog usporedivanja stavila za desktop beckground) na desku je i dalje najlosija boja , jer nikako ne bi smjela biti ovako narandzasta, vec realno crvena. A niti zarko pink kakvu daje wind viewer.
I sad me evo zbunjuje koja je stvarna slika stanja: desk, windows viewer ili photoshop.

- pc koji koristim imam u profilu
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Mislim da ti ipak nisu aktivni isti kolor profili, desktop koristi standardni sistemski kolor profil, treba pogledati postavke Photo Viewera i usporediti s Photoshopovim kolor profilom. Ako u Photoshopu koristis neki custom made profil, moraš ga aktivirati i u Control Panelu i postaviti i u Windows Photo Vieweru. Ne mogu sad kopati po tome jer na poslu koristim Linux...

Hvala vam svima na trudu. Nisam cesta u postavljanju pitanja, mozda godisnje par puta jer uglavnom rjesavam sve sama. Ako sam dosla do ovog foruma to vec znaci da sam ocajna .
Female je offline   Reply With Quote