View Single Post
Staro 12.09.2005., 11:04   #49
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by kresimirSM

Nebi volio ispasti glup ali aj mi samo jos reci sto je Visage i Carver!

Visage je naš kolega forumaš s kojim raspravljamo, a Carver je pojačalo koje trenutno "testiram". Obraćao sam se Visage-u u zadnjoj rečenici. Nisi ispao glup, svakom se dogodi...

Citiraj:
I koje ti zvucnike, pojacalo itd imas, koju muziku slusas i koliko glasno volis?

Trenutno imam starije pretpojačalo Hafler, starije izlazno pojačalo Soundcraftsmen A200 (2x165 W) i obično integrirano pojačalo Sony TA-FB940R (2x60 W). Zvučnici su Dalquist Prelude CA-1. U zadnje vrijeme slušam na Sony-u jer je Soundcrafstmen malo falusan - treba zamijeniti hrpu stvari u unutrašnjosti, jer zvuči tanko i "frca" na lijevom kanalu na većim glasnoćama. Sony pak zvuči jako smireno i ugodno, svilenkastog zvuka ali masnijeg i voluminoznijeg basa, s tim da su rezolucija, tajming i dinamika bitno žrtvovani, uz to da su Dalquisti malo prejak zalogaj za to pojačalo pa kontrola nije idealna.
Čekam na neko sretnije rješenje koje će kombinirati ugodan zvuk sa većom agilnošću.

Slušam pretežito elektroniku, no onu malo manje komercijalnu i trudim se ostati u okvirima visoke produkcije (Mole, Elektrolux, Plastic City...)
Ne volim glasno slušati, iako ženske prijateljice kažu da slušam malo preglasno za njih - no s druge strane - muški prijatelji smatraju moj način pretihim.

Citiraj:
ili bi mi bilo pametnije strpit se godinu dana pa kupit nekakvo pojacalo i samostojece zvucnike ili boxself (neznam sto bi bolje zvucalo u 12m2?), za nekih 5000kn??????

Da to je pametnije. Samo da napomenem da je prelazak na takvo nešto ipak rezultat jedne evolucije u konceptu slušanja. Više se ne sluša glasnoća i bas, već glazba i njezino prekrasno tkivo. Naučiti to slušati i prije svega cijeniti - ipak zahtjeva određeno razdoblje skupljanja slušnog iskustva.

Citiraj:
Mislim, sad kad bi kupio ove bose zvucnike nebi volio da ih za 6 mjeseci mjenjam jer me nisu zadovoljili!
Zato i kažem: nikad ne kupuj a da ne poslušaš prije toga. Ako te zadovoljavaju, uzimaj, a ako budeš evoluirao u slušanju s vremenom - sasvim sigurno ćeš htjeti prijeći na nešto "pravo". Dođe ti na isto.

Citiraj:
Ae daj neku dobru stranici za naucit nesto, vidit kakve muzike ima(pojacala, zvucnici)! bilo sto da vrijedi!!!

Za savjete pitaj na www.audiofil.net (iako je to od mene vrlo hrabra izjava )

Neke firme za ulazak u hifi svijet:

www.rotel.com
www.marantz.com
www.sony.co.uk (ne smijte se vi iskusniji, jer ozbiljno mislim)
www.nad.com
www.bwspeakers.com
www.focal-fr.com
www.wharfedale.co.uk
www.mission.co.uk
www.kef.com
www.acoustic-energy.co.uk
www.cambridgeaudio.com
www.audioepilog.hr
Jango Fett je offline   Reply With Quote