Tema: Dying Light
View Single Post
Staro 26.02.2015., 16:49   #104
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Dakle SP "kampanjola" riješena pa krenimo po točkama:

- atmosfera (odlična, privežite se za stolac s pelenama za odrasle - dan/noć/kiša/vjetar/šljapkanje po zombijima)

- grafika (odlična - stavljeno sve na max)

- optimiziranost (izgleda na prvu ruku super, a onda sve pokvari onaj povremeni zagrljaj zombija di igra zašteka na sekundu/dvi -.-)
Hmm. Ja sam imao tih problema (samo je meni to trzanje trajalo dobrih 20ak sekundi i bilo je uzrokovano CPU-om) ali nakon upgrade-a nema tih niti ikakvih drugih trzavica, dakako, 1.4 patch je gore i sve na max osim view distance!

Citiraj:
- zvukovi (soundtrack dobar i zvukovi destrukcije solidni)

- oružja (hrpa ih ima, dobro modelirani, imaju i upgrade, ali nema onih kombinacija kreiranja vlastitog oružja tipa drška metle + kuhinjski nož + izolirka, oružja se prebrzo troše, a od vatrenog oružja imate "čak" 3 vrste -.-)

- AI (raznoliki su, ima ih gomila, neki predstavljaju pravi izazov a drugi su topovsko meso, ponašanje naravno ultraskriptirano..)

- mapa (velika, upečatljiva, dobro izgleda, malo više objekata za uništavanje ne bi bilo na odmet..)

- linearnost (ultralinearno dosadno, i bez replay valuea)
Nebih se složio, ja sam na manje od 45% igre ( u old town-u sam) i mogu ti već sada reči da kad ju završim da ću sigurno kupiti original (kad bude na nekoj od akcija) i odigrati ju ponovno s guštom od početka.
Citiraj:
- duljina (sa sporednim misijama i izazovima može se nabacit priko 30/40 sati - solidno)
BTW, ja se igram već preko 40h i uživam u izviđanju i side questovima
Citiraj:
- gameplay (sam koncept s puno opcija - upgrade lika, takedown, camouflage, razni udarci, parkouring... je odličan, ali igra npr. nema namještanja težine i prvi dio igre imate neka jadna oružja di triba "zamanit" 4-5 puta po najjadnijem zombiju, a kasnije drmnem generic Kopesh na 1800dmg koji sječe 3-4 zombija odjednom, a one najjače s 2 udarca ili jednim power udarcem?! - pred kraj igre trebate bježati u tunelu od volatilesa, a ja ih masakriram u onim njihovim naletima od 5-6 kom., jednog za drugim -.-)

- storyline (priča o čovjeku koji spašava čovječanstvo, o izdaji, pohlepi.. - dakle klišej - uz promjenu da li će netko od sporednih likova pandrknut sad, ili odma )

- bugovi (bilo ih je - clipping objekata i AI-ija, prestanak interakcije s objektima...)

OCJENA: 4/5

Izuzetno je zabavna, zanimljiva i zapravo postaje bolja šta više odmiče, ali nedostataka nažalost ima (prvi dio igre je frustrirajuće težak i bolje je bježati, a pred kraj očistim 2-3 bloka zombija bez ispaljenog metka u stilu "Čak i Norrisa")

Da li će/su nešto od gore navedenih nedostataka ispravili patchevima nemam pojma, ali igru definitivno isprobati.

Sve ostalo potpis, i ja bi joj dao recimo 8/10 ali samo zato jer je neoptimizirana (iako 1.4 patch je čuda napravio) i zato jer je console port (šteta)

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote