View Single Post
Staro 25.02.2015., 16:14   #1372
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Amepshi Pregled postova
Koliko god se mnogi PC korisnici gurali kao "master race", činjenica je da će morati progutati gorku pilulu zbog konzola, čitaj - vrlo brzo dati 9xx karticu na tržnicu i kupovati novo (pod novo mislim ono što će doći nakon 9xx).

JER, konzole imaju 8GB jedinstvene memorije i prema tome se onda programeri ravnaju kada pokušavaju iscjediti performanse. Tržište konzola je tržište gdje zarađuju svoju plaču, a PC uvijek može pričekati.

Ionako je AMD već najavio da će u 2016 HBM druge generacije omogućiti 8GB kartice, a nVidia će vrlo vjerojatno imati isto neku vrstu TSV memorije, ne bi me začudilo da uzmu HBM.

Ne treba biti posebno pametan da se vidi gdje je budućnost. Mislim da su davno prošla vremena kada je jedan GTX 8800 trajao više od 3 godine...
Treba uzet u obzir da su konzole prosle generacije (ps3 i x360) imali sveukupno max 512gb RAM-a(x360 je svojih 512 mogao rasporedit po zelji za graficku i za sistem, dok je kod ps3 to striktno bilo po 256 za oboje) dok je na PC-u bila potrebna graficka sa 1-2gb i 4gb sistemskog RAM-a za normalno igranje (tj za kvalitetniji graficki prikaz nego na konzolama).
A sada konzole imaju 8gb superbrzog GDDR-a, ne zelim ni pomislit sto ce biti za 1-2 godine po pitanju sto grafickog a sto sistemskog RAM-a na PC-u sto se tice kvalitetnog igranja