View Single Post
Staro 25.02.2015., 15:52   #1391
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Mogy Pregled postova
Been there, done that, ali noooppe Jbg očito mi je ta vježba mana Bit će bolje s vremenom
Imaš pomoćne vježbe, gdje u pravilu vježbaš prvi dio bench press-a ili drugi dio (kad najviše tricepsi rade).

Znači odvojene vježbe za svaki dio pokreta i vjerojatno će napredovati. Vidi gdje zapinješ na max. težini, jel u prvom dijelu gdje odvajaš šipku od prsa ili kad trebaš zaključati.
Ako nađem te parcijalne vježbe, pošaljem link.

Znam da je jedna bila (floor press ?) da se leži na podu i diže se uteg sa povišenog, tehnički ako tu radiš veće težine od max-a na benchu, onda vjerojatno prva faza bencha ne funkcionira. Npr. na floor pressu sam znao dići po 20kg više nego na benchu i to je dobro jer te navikne na veće težine.

Slično je i sa čučnjem sa niskim ili visokim boxom. Na visokom dobiješ osjećaj kako je to imati +30 ili čak + 50kg na leđima nego što bi inače radio 5-ice, 3-ce ili maksimalnu težinu sa punim čučnjem.

Meni je osobno powerlifting i te 5/3/1 fore odlično odgovaralo, mada to nije optimalno za rast, tko želi baš biti fino oblikovan i velik. No može donijeti volju za odlazak u gym, pogotovo ako imaš partnera/spotera.