Pozzz svima, novi sam na forumu i relativno laik za kompjutere... Kupio sam komp prije oko 5 godina i u zadnjih par dana imam dosta problema sa grafickom. Pocelo je sa artefaktima po ekranu i zacrni se ekran na par sekundi i u donjem desnom kutu taskbara javi da su se nvidia driveri restorali. Poslije par puta sam bacio oko na event viewer i ova poruka je bila tamo:
Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered.
Uglavnom pocelo se to cesto dogadjat u zadnjih par dana, pa sam uninstalirao drivere i instalirao najnovije(graficka je nvidia 8500 gt), isto se ponavljalo, pa sam probao sa originalnim driverima(valjda starim preko 5 godina) i opet isto. Probao sam sa par puta windows expierence performance test i par puta se ekran zaledio na dijelu "3d geometric nesto..." i morao sam restartat komp(nije se restoralo). Uglavnom, mislim da je vrijeme da kupim novu graficku pa posto mi je komp jako star molio bih vas da mi kazete koja graficka bi bila kompatibilna sa ovom konfiguracijom(ne igram igrice tako da mi ne treba gejmerska, jedino sto puno koristim su SQL baze):
psu je 650w
cpu intel core 2 duo E6750, socket 775 lga, 2,66 GHz, bus 333MHz
maticna asus p5k-e, graphic interface pci express x16
memorija 4x1 GB ddr2, 400 MHz
operativni disk ssd, i pomocni obican
trenutna graficka je nvidia 8500 gt
Da ne zaboravim, danas je posebno bilo hrpa restorova dok mi je firefox bio upaljen, ako je bitna informacija, i u event vieweru su se izmjenjivali ovaj error gore koji sam ranije napisao i neki drugi application error "Faulting application name: plugin-container.exe, version: 35.0.1.5500, time stamp: 0x54c1f9f3", ako je bitno da ne bi mozda bio jos neki dodatni problem osim graficke.
Valjda sam dao dosta informacija, i hvala unapred na pomoci!
p.s. da ne zaboravim, os je win7 x64