View Single Post
Staro 22.02.2015., 16:48   #16227
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor wnbeeeE Pregled postova
Foxcatcher - po istinitom, doduše neznam u kojoj mjeri je po istinitom ali pretpostavljam da su pokušali skinuti priču doslovce kako je i bilo, jer je film dosadan i psihologija likova ubija u pojam. Dave jedini normalan. Iskreno, neznam što bih rekao o filmu.. smatram da je dobar i kvalitetan, ali malčice naporan i dosta čudan zbog likova.
Nekoliko kronoloških činjenica i vremenski raspon u zbivanju je 'prilagođen', valjda zbog umjetničke dinamike. Razočarao sam se isključivo zato, jer su mi očekivanja bila - prevelika i jer je, za takav tip filma, duljina od preko 120 minuta meni previše. (Da nisam mogao ispružiti noge u kinu, otišao bih prije kraja)
Mislim da su likovi površno razrađeni, a u nekim segmentima filma i pogrešno portretirani, pa tako npr. prikazati nekoga kao osobu s blažom mentalnom ograničenosti, a kasnije u dijalogu spomenuti da ima završen faks jednostavno stvara dojam razilaženja slike i tona. I tak. Ima još toga. Kraj filma je nepotpun i nedovršen kao da je redatelj, snimajući ga, žurio u bolnicu da stigne prisustvovati porodu svog prvorođenca, pa mu je film pao u drugi plan.
Tako završena priča insinuira pogrešne motive radnje.
Priča sama po sebi je zanimljiva i mislim da je to najviše što se može očekivati od filma. Nije mi žao što sam ga gledao.
karabaja je offline   Reply With Quote