Ma da, neznam u kojem ti svijetu živiš, ali nagledo sam se crkavanja svega. Skupog rama, jeftinog rama. Diskova u laptopu, dekstopu, DOA SSD-a.
Kaj se tice crkavanja diskova u laptopima - mehanicki disk u laptopu koje se trese, nosi i opcenito se nije njezno prema njemu, a ako laptop nema neku tehnologiju koja isti zaustavi prilikom takvog odnosa normalno da crkne.
Osobno mi dođe da se plačem dok me ekipa zove s godinu-dve starim laptopima i cvili kak sve sporo radi i gasi se. 99% slučajeva se radi o zaštopanim laptopima. Njima je skupo i glupo platiti čiščenje, jer ga oni eto redovito pobrišu vlažnom krpom i još godinu poslje - hladni lem i gg, lap može u smeće, a kriv su acer, asus, dell, hp, lenovo. Nikako ne oni sami koji se prema tehnici odnose ko hrpi smeča i na kraju se završi da im točno to i ostane.
Meni je tragikomično gledat kak se tržište razvija prema sve tanjim i tanjim laptopima sa sve žednijim i žednijim hardverom i kaj se ekipa čudi kaj se nakon 2-3 mjeseca i 3 zrna prašine počnu pregrijavat i onda kreće cviljenje i kme, kme kme, a niko nije bio spreman na kompromis i uzet malo slabiji laptop, a čvršće napravljen...
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|