View Single Post
Staro 21.02.2015., 11:57   #4513
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Coolpad je dobar brend. Mozda bi bilo dobro pricekati jos neko vrijeme ako mozes i vidjeti kako ce se kretati novi 64bitni procesori pa onda odluciti o kupnji.

Nisam primjetio da se raspravljalo o prilicno velikom skoku (bar po benchmarku) MTK6732 modela koji su entry level modeli u odnosu na MTK6582 koji su prosle godine bili entry level. Za one kojima se dosta toga vrti oko benchmarka, MTK6582 su davali oko 12-14000 bodova po antutu, dok MTK6732 daju oko 30000 bodova. Slicno je i sa drugim testovima. Prave razlike bi se trebale vidjeti izlaskom lollipopa koji bi trebao iskoristiti 64-bitnu arhitekturu nesto vise nego 32-bitni.

MTK6592 i MTK6592T su davali antutu score od cca 33-35000 bodova, dok MTK6752 modeli daju u prosjeku nesto iznad 40000 bodova, što i nije toliki skok u performansama.
Navodi se da su MTK6732 i MTK6752 ekonomičniji SoC-i u odnosu na prošlogodišnje modele i da bi se nešto od toga trebalo odraziti na potrošnji baterije i samom radu modela. Međutim, koliko je to blizu istini dalo bi se raspravljati, pogotovo zato što dosta toga ovisi o optimizaciji ROM-a i slično. Npr. Jiayu S3 sa deklariranom baterijom od cca 3000mAh "izdrži" jedan dan maltretiranja što ne pokazuje neku pretjeranu ekonomičnost, nekima i 36 sati normalne uporabe. Neki kažu da dosta pojede 4G mreža, čije frekvencije je moguće isključiti u MobileUncle, a ostaje i 5.5" ekran FHD rezoulucije koji je sam po sebi prilično velik potrošač. Možda je stvarno situacija u ROM-u i stanje se popravi izlaskom "kuhanih" ROM-ova bez kineskog bloatwarea i ostalih non-removable aplikacija.
Iskreno, zanima me kakva će biti situacija sa drugim MTK6752 modelima (M1 Note, iocean rock i ostali).

Eto vam malo materijala za raspravu, da se odmaknemo od klasičnih pitanja "jel valja ovo, je li odron i tko je tu preprodavač"
cyclone je offline