HIJAOOOOOOOO
dakle sam spomen maslinovog na polama, a da ne spominjem ovu blasfemiju vrhnja, jaja i bože me sakloni čega sve ne I TO SVE dolazi od nekoga tko voli krumpir... hijaoooooooo
dakle recept za pogaču imam od prabake koja je bila seoska kuharica u deep, deep slavoniji, uz to ide domaća svinjska mast i pole koje su obavezno odstajale u kuhinjskoj krpi u posudi 10ak minuta nakon pečenja... to sve skupa se onda jede u debelim zimskim danima, pole se rade tako da se prerežu, namažu s masnoćom, malo posole i to je to - nema ničega više.
nema tu centimetara i mjerenja, uzmeš podjednako velike krumpire i razrežeš ih na pola, a isto tako ako su pole sirove iznutra onda znači da se jednostavno ne radi o dobroj temperaturi pečenja, pogotovo ako su hrskave izvana
kroz doba sam istraživao razne suhomesnate proizvode NA pole, međutim to je fail... ali ako staviš komad špeka U POLE e onda je to druga stvar jerbo će se pole zapeć, a iznutra će se fino prožet otopljeni špek (koji je pak vruć jelte) i dobiješ, vjeruj mi, jako, jako fine advanced pole od orginalnog recepta u koji ide maltene ništa nego dobar krumpir
da špek nikako neće biti hrskav, to je tako jasno, ali će biti jako fin jer pokupi škrob iz krumpira, a opet pusti mast... međutim možeš ga i maknut i jest sam krumpir koji je puno oplemenjeniji od masnoće "from inside"