Citiraj:
Originally posted by Visage
Drugo, mozda su pre glasno svirali?
Jesu li bili bili spojeni na PC ili neku liniju?
|
Ne, ove 4.2 koje sam mislio kupiti sam poslušao kod frenda u SLO.
Slušano na piceku.
To je model star valjda pet godina, i meni osobno je bolje zvučao nego 5.1 model.
Meni su se ovi više dopali zato kaj su mogli (za moj ukus i za moje uši) davati bolju reprodukciju na manjoj glasnoći.
Što sa 5.1 modelom nije bio slučaj.
Meni osobno nije greda za to koliko oni mogu lupati na full glasnoći ali je za to kako zvuče stišani, ako se pola toga izgubi i ne čuje, ako se moraš naprezati pri slušanju-hvala lijepa, to meni ne treba.
Dosta stvari se još uvijek nije promjenilo za sve ove godine, još uvijek (u 90% slučaja) samo kvalitetniji, jači i skupi sistemi daju zadovoljavajuću kvalitetu na maloj glasnoći-možeš ti pričati kaj hoćeš ali hrpa 5.1 sistema za piceka stišana ne reproducira barem 30-40% onoga kaj bi ti trebao čuti.
Pogotovo basovi na razno-raznim jeftinjacima.
Da napravimo usporedbu (književno se po najnovijem veli prispodoba

) sa motociklom-neću japanca koji razvija snagu tek pri 11000 okretaja nego stari Z-900 koji će imati svu snagu na raspolaganju već od 1500 okretaja sa malim gasom.
Pravilo je da se o ukusima ne raspravlja-svatko zna kaj mu paše i kaj voli slušati.
Kaj se tiče kupovine i preslušavanja to možeš objesiti mački na rep.
Budimo realni-skupiš novce, odeš na put, nađeš kaj hoćeš +kaj si tak jasno uzbuđen zbog toga kaj ćeš potrošiti brdo love na nešto kaj želiš duže vrijeme...i onda ćeš ti za 10-20 minuta moći objektivno procijeniti???
Ne bih rekao.
Ako ti to možeš svaka čast, meni treba duže vrijeme slušanja, pa dok sitničarski ne vidim kaj sve "ne valja", pa onda se razveselim onim kaj je dobro, pa...dok mi sve to legne.