Citiraj:
Autor Keano16
Ne znam koristim li ispravnu terminologiju...
Ne trebam nesto tipa Dropbox. QNAP nudi Qsync. Nije to to.
Trebam uslugu da svaki user na svakom racunalu nastavlja koristiti direktorije na lokacijama kojima god zeli. A ja sam taj koji preko softvera zadaje koje lokacije se backupaju. Ako sam dobro shvatio, prvo u QNAP administraciji kreiram foldere na NAS-u, pa onda na svakom racunalu preko "Map network drive" mapiram specificni folder.
Iz moje perspektive i prostim rijecnikom trebam:
1. Backup direktorija koje ja zadam za svako racunalo
2. Svakodnevnu sinkronizaciju (da prvo proskenira zadane direktorije i backupira razliku koja se ne nalazi na NAS-u)
Cini mi se da "Personal backup" radi bas to, i u njemu sam se snasao... QNAP ima softver"NetBak Replicator" koji je alternativa za "Personal backup" (ili obrnuto), ali je dosta oskudan opcijama.
Nadam se da sam jasan 
|
Malo bi backup, malo nešto tipa dropbox.
Znači, ako ljudi imaju podatke na mašinama i onda bi ti to imao identično na NAS-u, možeš ići sinkronizacijom, ali to nije backup.
Ako baš želiš pravi backup, moraš ići u smjeru nekog SW-a koji zna što je backup i tako ga radi. backup nije online i u istom formatu kao izvorni podaci, čuva n kopija istih i slično.
Znači, definiraj kako bi izgledala backup politika (koliko verzija / vremena / ostalih varijanti dokumenata), vrijeme čuvanja podataka, dostupnost istih, backup specifičnih stvari (mailbox, baze itd.).