Dragi kolega, stvar je jednostavna, nemoj uplaćivati novce nepoznatim ljudima niti im vjerovati da će ti poslati ono što su rekli, prevaranata je bilo i bit će, to nije problem dostavnih službi.
Ja samo ističem da kurir i potencijalni kupac NE SMIJU otvarati paket koji sam ja poslao i sastavljati neke besmislene zapisnike.
Ne samo paket, nego i najobičnije pismo, ako je nešto zapečačeno onda je zapečačeno, a ako si to jednom otvorio onda možeš raditi što želiš sa sadržajem i
onda se tek gubi svaka smisao pošte.
I članak iz poštinog pravilnika:
Citiraj:
5. Otvaranje i prepakiranje poštanskih pošiljaka
Članak 33.
(1) HP d.d. u nazočnosti najmanje dvoje radnika HP-a d.d. (u daljnjem tekstu: komisijski)
otvara i pregledava sadržaj poštanske pošiljke bez pristanka pošiljatelja ili primatelja u
sljedećim slučajevima:
1. kada se poštanska pošiljka ne može uručiti primatelju ni vratiti pošiljatelju (neuručiva
14
pošiljka)
2. kada postoji osnovana sumnja da se u poštanskoj pošiljci nalaze zabranjeni sadržaji
3. kada je poštanska pošiljka oštećena tako da je ugrožen njezin sadržaj
4. kada poštanska pošiljka u međunarodnom prometu podliježe carinskom i deviznom
pregledu u skladu s carinskim propisima i propisima o deviznom poslovanju.
(2) Ako se po vanjskom izgledu poštanske pošiljke može zaključiti da je oštećen ili umanjen
sadržaj pošiljke, HP d.d. obvezan je pošiljku odmah komisijski otvoriti, pregledati i
zapisnikom utvrditi stanje i sadržaj pošiljke te pošiljku prepakirati.
(3) HP d.d. pošiljku prepakirava i zapisnikom utvrđuje stanje i u slučaju kada se nakon prijma,
a prije uručenja pošiljke, utvrdi da je sadržaj pošiljke pokvaren ili pošiljka nije propisno
pakirana tako da je ugrožen njezin sadržaj ili ostale pošiljke. Za uslugu prepakiranja
naplaćuje se cijena prema Cjeniku.
(4) Ako iz međunarodnog prometa prispije oštećena pismovna ili prioritetna preporučena
pošiljka koja ne podliježe carinskom pregledu, na nju HP d.d. otiskuje napomenu:
„Prispjela u ovakvom stanju od izmjeničnog ureda ____________“, koju ovjerava otiskom
žiga. Takva pošiljka stavlja se u prozirni omot i otprema u odredišni poštanski ured.
|
Znači, samo u ovim slučajevima i to komisija od najmanje dvije osobe, a ne kurir koji ti je kombijem dofurao paket.
Ja ne znam kakvu to uslugu nudi pošta u kojoj se spominje otvaranje paketa, ali kako sam rekao, ja nakon toga imam debele osonove tužiti poštu i oni to ne smiju raditi niti ću ja taj otvoren paket primiti nazad.