View Single Post
Staro 19.02.2015., 11:22   #5
nathan.fake
Premium

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor robee Pregled postova
Ako nesko slucajno izbaci nesto slicno sa mogucnoscu ugradnje hdd-a, sve si mislim da skoro vise nitko nece slagati klasicni pc
Da, postoji Intel NUC no ide se u jos jeftinijem i manjem smjeru...
Nazalost ovi Bay Trail-T Atomi ne podrzavaju SATA, samo eMMC... tako da bi ugradjeni disk iso preko USB-a... sto je isko kao da ustekas eksterni HDD na jedan od USB-a
Alternativa bi bili Bay Trail Celeroni i Pentiumi (koji se ugradjuju u jeftine laptope), al vjerovatno digli cijenu samog uredjaja (kako si i naveo, najjeftiniji, Intel NUC je duplo skuplji).

Kao i myroman, posjedujem Asus T100TA, baziran na takom Atomu (Z3740) i performanse su sasvim adekvatne za nekakav uredski radi, surfanje, gledanje filmova...
Najzahtjevnije sto sam radio je CorelDRAW X7 na eksternom FHD monitoru... malo mu duze treba da ucita, al jednom kad ucita OK radi

Bio sam zagrijan za kupnju Intel Compute Stick-a (tj. njegovog klona - MeeGoPad T01), cijena je isto oko $100, ali ovaj PIPO X7 mi se cini bolje rijesenje.
Malo je veci (kolko vidim velicine routera, sto je OK), ali je puno fleksibilniji (4xUSB, LAN)... ostatak isti CPU, 2GB RAM-a, 32 eMMC.

P.S. Ovaj Z3736F (sBGA592) ne podrzava USB 3.0, za USB 3.0 treba imat Atom Z3735D (sBGA1380) ili jaci

Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 19.02.2015. u 11:50.
nathan.fake je offline   Reply With Quote