Citiraj:
Originally posted by Jango Fett U onome što ja mislim iz svog iskustva, nisam nimalo pretjerao i stojim iza te izjave.
|
Mene samo zanima stojis li i sa razumijevanjem izrecenog?
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Kao prvo, Bose nije hi-fi marka (iako to njihov marketing tako govori, a to je već druga priča zbog koje tek zaslužuju zlatnu medalju, a ne pljuvanje), jer sa high-fidelity-em nemaju baš previše veze.
|
Niti ja pljujem po Bose-u niti oni trebaju tebe za zastitnika.
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett Audiofilska populacija nebitna je skupina za tvtrtke koje se oslanjaju na 90% konzumerske mase, te i logično prema tome postavljaju svoje uvjete za jedan proizvod. Bose proizvod je No neki i dalje pokušavaju polemizirati oko vjernosti zvuka... što na to reći nego ?
|
Nekima i dalje nije jasno da audiofili koji sad kazu da nisu audiofili,odnosno povremeni audiofili, kazu za jedan Bose da je tocan.
Cak i povremeni audiofili znaju sto je banalno receno "prvo odbijanje" i koliko utice na tajming i "tocnost" i koliko odbijanja ima jedan Bose naspram "obicnog zvucnika"
BOSE je po tom pitanje ne kratak vec imaginaran i zivi paradoks, sto na to reci nego ostati zgrozen? Nisam nikome ovdje naguravao ili kritizirao njegove slusne ambicije ili tjerao nekakav elitizam. Opisi koje si dao za Bose po pitanju preciznosti jednostavno izvrcu svako ozbiljno slusno iskustvo. Mozemo mi racionalizirati do sutra o segmentu i ekonomiji BOSE-a, no za nekog tko kaze da ima slusno iskustvo ovo je jako cudan opis.
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett Druga stvar, čuo sam hrpu Bose proizvoda i otprilike svi prate filozofiju koju sam objasnio. Nameće se pitanje - koje je tržišno polje najplodnije za Bose? Pa ono što sam spomenuo - iPod i multimedijska generacija. Efikasno se prilagođavajući zahtjevima najnovijeg doba, oni ulažu velike pare u multimediju - od svojih high-end sustava do najjeftinijih rješenja.
|
Bose ima gomilu patenata posebno u auto industriji gdje je usko vezan sa nekoliko EU proizvodjaca : (Alfa,Audi,Chevrolet,Honda,Lancia,Opel) + povremeno sa pokojim azijatom ili jos kojim amerom. Tu su avio/nautika + integrirani prenosni sistemi koji su iza auto branse njegov najveci profit, buduci da ih prodaje jos od kraja 70-ih.
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Između ostalog, sličnu filozofiju provodi i Klipsch.
|
Klipsch ima iza sebe neusporedivu ostavstinu i BOSE koji je osnovan tek 1964, prema njemu je kiosk za novine po stažu ozbiljnosti proizvoda u domeni visokog audio slusanja. Da ne govorim o samom Klipsch-u koji je
preminuo prije 3 godine i nema enciklopedije, prirucnika ili tematike vezane za horne a da u prvoj recenici nema spomena na Klipsch-a. Usporedba je gotovo neukusna. Otkako je Paul umro malo su zaigrali na kartu PC multimedije ali i dalje imaju i zadrzavaju visi slusni program zvucnika. Jedno od
popularnijih kina u LA-u je upravo opremljeno jednim od top cinema sistema bas od Klipsch-a (
KPT-535-4-T ,
KPT-684 )
Klipsch ima takav kultni status da se pojedinim modelima krivotvore serijski brojevi i
prodaju na crno!
O tome Bose moze samo maštati.
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett Dotični model svira 10 puta bolje u svom području nego što to rade poznati Acoustimass sub/sat sustavi. Srednjih zaista ima, vrlo su otvoreni sa iznenađujućom rezolutnošću, dobrim tajmingom i kao obično, širokom disperzijom i
|
Opet megalomansko komentiranje. 10 puta bolje?
Od koga, cega? Acoustimass-a? Spomenuh u proslom postu od kuda potjece Companion model, no ako moram i crtati linkom, dobro :
Includes compact Acoustimass® module
Zasto stalno neko dezurno reda radi zaletavanje bez provjere onoga o cemu se prica?
10 puta bolje? Skresani model od superiornije serije zvucnika koji se vise od 10 godina usavrsavaju i imaju jos bolje drajvere od malih Companiona... cemu to?
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett Slušao sam ih u različitim uvjetima i zaista stojim iza onog što pričam, a tebi također preporučam da to čuješ, jer imam neki čudan dojam da nisi.
|
Razlicitim uvjetima?
Cuo sam ih cim su se pojavili u Media Markt-u, nisi oni tako novi kao sto mislis. Samo previse angazirano volim glazbu pa me takav zvuk samo cini zalosnim i radije slusam one koji su osmisljeni za istinsko slusanje, a za cijenu Companiona moze se kupiti ohoho krasnih malih mini monitora. Kao sto citanje siri obzore, tako i slusanje ka visoj kvaliteti pobudjuje i kod manje educiranijeg slusatelja envolviranije i aktivnije sudjelovanje u procesu shvacanja reproducirane glazbe.
Bose zvucnici jednostavno nisu u stanju poticati takvo stremljenje jer zbog svog neprirodnog i agresivnog spatial-nog terora nad reproduciranim zvukom ubijaju sve esencijalne sastojke za vjernu reprodukciju. Bez prave separacije, bez istinske rezolucije sa tradicionalnon BOSE kolorizacijom koju moze dati equalizacija najgore vrste. Sa Bose zvucnicima nema propitkivanja jer zvuk koji oni stvaraju nije zvuk za istinske ljubitelje glazbe, bez obzira na klasu ili sredstva. Tko god zna slusati brzo ce se zamoriti od tog zvuka, atraktivnog samo na krace staze. Ubijaju istinu glazbe.
Samo osoba koja nije u stanju usporedjivati zivu izvedbu od reproducirane, dozivit ce Bose zvuk kao realistican.
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett no po testovima ipak na kraju ispadaju ne superiorni, već tek usporedivi ili za nijansu bolji od ostalih kategorijskih predstavnika iz PC svijeta (AL, Creative, Logitech), za koje znam da svi odreda zvuče manje impresivno od dotičnog Bose-a.
|
Daj mi molim te link za 5 testova Companiona?
Ja tebi i drugima koje Klipsch zvucnici zanimaju dajem
1) ,
2) ,
3) ,
4) ,
5) ,
6) ,
7) ,
8) ,
8) ,
9) linkova bez i najmanje truda.
Pitam se koliko ces mi moci naci/dati za Companione?
Poanta je da je BOSE samo spustio svoj image proizvod iz postojece serije, stavio nizu cijenu, redizajnirao i rekao da su za PC, nista drugo nije novo. Dok su ljudi iz Klipsch-a razvili zvucnike od nule, specijalno za osobna racunala. Linkovi potvrdjuju da su u tome ne uspjeli, vec digli za jednu stepenicu ocekivanja koja su do sad postojala za PC zvucnike.
Ovaj citat najbolje govori : "All in all, Klipsch has really set the bar for other companies like Logitech, Altec Lansing, and Creative to meet if they want to compete in the high-end speaker system realm"
Top modeli iz Klipsch serije mogu uredno biti i zvucnici za kucni audio sistem za nekoga tko nemoze trenutno graditi odvojen sistem, toliko su dobri. Model ultra 5. 1 je dinamicki vjerovatno naj sposobniji pravi PC zvucnik trenutno nabavljiv. Za one nizih slusnih poriva, ujedno i NAJ BUCNIJI a pritom sa najmanje izoblicenja i koloracija.
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett No on je u PC svijetu, i ja sam mu preporučio najbolje iz tog svijeta. Zaista, najbolje je. To ja mislim. Poslušaj pa iznesi što ti misliš.
|
Mislim da ti bas i nije zahvalan na trudu
Citiraj:
Originally posted by kresimirSM zato nemoj kakit !!!!!!!!! ]
|
Zanimljivo kako ucenici postaju ucitelji na Audio forumu