View Single Post
Staro 11.09.2005., 07:43   #33
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by kresimirSM

1. snaga je naravno bitna, jer da nije nebi se uopce iznosila! Na svakom malo boljem zvucniku ti mozes nac informacuiju nominalne i maX ulazne snage zato nemoj kakit!!!!!!!!!
bitna je i da bi se znalo koliko jako pojacalo treba za neki zvucnik, onda se tu uzima u obzir i impedancija itd!!!!!!!
Osjetljivost ti ne igra nikakvu ulogu jel'?

Citiraj:
to si 100% u pravu ako je zvucnik pojacan preko nominalne snage tako da ima masu distorzije i ako je zvucnik od 5 kn!!!!
Ako cemo tako vec bi svi odavno bili nagluhi jer u disko klubovima ima par kilovata muzike!!!!
i svi koji imaju bend ili se ozbiljnije bave muzikom malo duze vrijeme odavno bi oglusili!!!!!
Ne znaš šta pričaš.

Citiraj:
2. velicina kutije je BITNA!!!!! Usporedi velićinu kabineta u kojem je zvucnik od 50 W RMS-a sa kutijom u kojoj je zvucna jedinica od 300 W RMS-a!!! tako da opet nemoj kakit!!!!
Usporedi dimenzije kutije suba- mojih zvucnika sa Logitechom Z-3 naprimjer!!!!!
cak i kod satelita je velicina veoma bitna,
uostalom ja se mogu okladit da ih 70% kad vidi ove zvucnike bez navedenih specifikacija promisli koliko bi mogli imat vati po kanalu!!!!!!
Kada si toliki meštar odokativnog mjerenja RMS-a kod zvučnika , ajde stručno ocijeni koliko moji imaju Watta.
Baš me zanima...