View Single Post
Staro 11.09.2005., 01:41   #31
kresimirSM
Premium

kresimirSM's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Odakle da krenem.....

1. snaga je naravno bitna, jer da nije nebi se uopce iznosila! Na svakom malo boljem zvucniku ti mozes nac informacuiju nominalne i maX ulazne snage zato nemoj kakit!!!!!!!!!
bitna je i da bi se znalo koliko jako pojacalo treba za neki zvucnik, onda se tu uzima u obzir i impedancija itd!!!!!!!
Citiraj:
. Već 7W RMS snage razvija buku koja oštećuje uši.
to si 100% u pravu ako je zvucnik pojacan preko nominalne snage tako da ima masu distorzije i ako je zvucnik od 5 kn!!!!
Ako cemo tako vec bi svi odavno bili nagluhi jer u disko klubovima ima par kilovata muzike!!!!
i svi koji imaju bend ili se ozbiljnije bave muzikom malo duze vrijeme odavno bi oglusili!!!!!
Ako je zvucnik Hvalitetan tako a je reprodukcija zvuka jako dobra tesko da ce se sluh ostetit!!!! Bol pocimje na nekih 130 db!!!!

2. velicina kutije je BITNA!!!!! Usporedi velićinu kabineta u kojem je zvucnik od 50 W RMS-a sa kutijom u kojoj je zvucna jedinica od 300 W RMS-a!!! tako da opet nemoj kakit!!!!
Usporedi dimenzije kutije suba- mojih zvucnika sa Logitechom Z-3 naprimjer!!!!!
cak i kod satelita je velicina veoma bitna, evo ti jos jedan primjer: u PC chipu su testirali ove Bose zvucnike i rekli su da su bili malo skepticni prema njima radi njihove velicine!!!!!

U ovom gore postu jedino sto si pametno reko je to da bi ih trebo poslusat pa onda vidit jeli mi odgovara ili ne!!!!!
uostalom ja se mogu okladit da ih 70% kad vidi ove zvucnike bez navedenih specifikacija promisli koliko bi mogli imat vati po kanalu!!!!!!
ko se zadnji smije najslađe se smije

kresimirSM je offline   Reply With Quote