Citiraj:
Autor Roberto
119kn/kg, na črnkasu pričekaj još koji dan, recimo oko 25.2. bi bilo idealno uzet ga tad će biti oko 4 tjedna da im stoje 
Skupo je, ali se isplati probat koji put.
Sad vidim da sam zaboravio napisat kak je bio
Malo ga je lik u konzumu neravno izrezao pa nije bio jednake debljine i zbog toga sam ga možda mrvicu predugo pekao pa je ispao više medium rare nego rare.
Iako mi se čini da te odležane u suhoj komori treba malo kraće peći jer u komori gube vlagu. Ja sam se držao onog 2min/1cm sa svake strane.
E sad, i miris i okus su bolji nego kod ležanja u ulju, onako jači koncentrirani okus mesa, i još mekši mi je ispao nego ovi iz ulja. Nisam vjerovao da je ovom varijantom bolje i finije, ali je.
Od začina nisam apsolutno ništa stavljao niti prije niti za vrijeme pečenja, samo bacio na vruću zadimljenu tavu, i kad se ispekao donju vruću stranu okrenuo gore na tanjuru, stavio šnitu maslaca da se rastopi i krupnu himalajsku sol.
Prefino 
|
meni prekoputni konzum je ex mercator na vukovarskoj i oni su isto uveli komoru koju gledam sad već mjesec-dva... meso izgleda super iskreno i po meni to nije skupo.
let me explain.
dakle u državi koja nema apsolutno nikakakvu kulturu mesa kao takvu, gdje je u 2-3 godine biftek iz lokalne mesnice od goveda klanog dan prije koji je koštao 140-160kn/kg došao na 250-270kn/kg u hipermarketima (naravno upitnog porijekla i starosti) mislim da bilo kakav napredak u obrađivanju sirovog mesa može biti noga u dupe (za koju znamo da je korak naprijed).
ovo je daleko od obrane konzuma, jako daleko, mrzim konzum iskreno, ali to ne umanjuje činjenicu da je po meni konzumova mesnica (pričamo o većim centrima) trenutno jedna od najuzbudljivijih od svih.
let me explain (part 2).
ne ulazeći u kvalitetu i porijeklo mesa, tamo se trenutno mogu nać gotovi faširanci, uštipci punjeni sirom i špekom, mješavina orijentalna posebno sa piletinom, svinjetinom ili junetinom (znači pričamo o 3 kace samo sotime), razne rolade (inicijalno viđeno u sparu), napacana mesa za grill (viđeno svuda), vakumirani napacani lungići i sada dalje da ne kopipejstam konzumov web shop... dakle velika većina toga svega je u nekoj domeni vrhunskog mesnog hedonizma apsolutno smeće, a što je još vjerovatnije je da je iz bugarske smrznuto i odmrznuto već par puta.
međutoa ono što je dobro u cijeloj ovoj priči je da dizanjem letvice same količine ponude i ostali će morati napraviti isto, a kada sama ponuda dođe do količinskog zasićenja onda će se morati raditi na drugim segmetnima koji bi mogli obuhvaćati samu kvalitetu, a za to imamo živući primjer ispred sebe - konzum, kao jedna od referenci najdosadnijeg dućana na svijetu za bilo kojeg gastronauta/nomada/žderonju koja ima fakin age-ing komoru za koju prosječni hrvat misli da je biološko odlagalište starog mesa