View Single Post
Staro 17.02.2015., 17:38   #1643
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor ravkan Pregled postova
Ja se osobno slazem sa Manuel Calavera. Ove ploce kaj je linko sve su vrh. Da je moguce na njima imat i 5ghz, je moguce (to su neki i od kolega ovdje vec pokazili, a i ja sam osobno imo 5.0 na gigi ud3) . Ali jednako tako cinjenica je da osim ako nemas "vetrenjacu" ko hawker, tesko je da ces hladit taj proc jer mu je jako mala max temp. Imo vodeno, nocuta ili bilo sto, u closed case sa normalnim fenovima sve se svodi na isti clock, jedino je razlika u pristupacnosti necega i izgledu. Za sam gajmin je vec 100 puta demantirano da OC ne ovisi o nicemo nego o vise slicina na manjoj rezoluciji ( koga briga za to? ). Tako da vecina ljudi drzi proc izmedu 4-4.5ghz i za to je dobra bilo koja od navedenih ploca i bilo koja vrsta dobrog hladnjaka.
Isto tako kao kod hawkera, a pogotovo sa novim visherama, se može i na tim mbo od 800-900 kn imati 5ghz uz kao što kažeš "vjetrenjaču" po socketu, vrm + svi vent full do daske i naravno jebačko hlađenje cpu-a.

Zadnjih nekoliko godina kolko pratim teme za sastavljanje konfiguracija - nikad i nitko ni na jednom forumu ne preporuča skuplje ploče od tih za fx 8xxx. Zapravo čak ni te koje sam linkao nego max ASUS M5A97 EVO R2.0 i Gigabyte 990XA-UD3. S razlogom i svi su u potpunom pravu (gledano u omjer cijena/perfomanse).

Ove mbo iznad su već enthusiast level, 99.9% ljudi to apsolutno ne treba i ništa im ne znači, financijski i po performansama u real world scenarijima neopravdano - i to je već faza kad je OC sam po sebi svrha, kao sport (kao što rekoh enthusiast level).

Hawkeru su to možda budžet ploče, po meni su budžet ploče prije do 500kn, znači ploče na kojima nikakav oc nije prepručljiv. One 2 što sam linako su veoma veoma ozbiljne ploče. IMO početak high enda

Pobogu zar nije Overclock freak već na barem 2 obične gige 970 ds3p pisao o full stabilnom OC tipa 4.6ghz bez vdropa (naravno uz neko dobro hlađenje). Možda malo preekstreman OC za takvu ploču, ali očito je moguće. Hlađenje je ključno kod fx-a...
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote