View Single Post
Staro 17.02.2015., 13:51   #213
karabaja
The Zappa

karabaja's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
Kako si to uspio na Duronu? Znam da su se na tim starim AMD procesorima kidale jezgre ako bi zakačio krivo hladnjak pa ga stisnuo onda bi se rub jezgre malo smrvio. Ja inače čistim sa običnim toaletnim papirom. Stavim proc na nekoliko slojeva toaletnog papira i čvrsto ga držim dok skidam pastu također sa toaletnim. Nikad problema sa bilo kojim procesorom.
Upravo sâm rub jezgre i to noktom (!!) uspio smrviti dok sam pod prstom imao pamučnu blazinicu (ono okruglo što žena koristi za pudranje lica) skidajući pastu. . 'Zapeklo' se bilo uz rub, pa rekoh da mu pomogem.
Drugi sam bio smrvio nakon što su se za cooler zalijepili i ispali s proca plastični, samoljepivi distanceri. Uopće nisam išao zatim. Zdravo seljački sam strugao coolerom po jezgri dok nisam kopče pogodio.

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Navlažiš na nekorišteni () WC papir malo medicinskog alkohola, rakije ili acetona (ne onog uljnog) i lagano deri.

Taj proc ima IHS (metalni poklopac) tako da jezgri neće bit ništa, osim ako se ne zaigraš ko syss sa inferiornima AMD-om
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=266972
Neću.

Idem probati tako.

P.S. Ovu prašinu bi bilo idealno ispuhati, a nikako usisivačem na minimumu snage?

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
I ja sam mišljenja da trebaš samo novi vent + 4 komadička gume na kantunima venta + naći / napraviti kopče i/ili vezice.
e, ovo nisam stavio. Je l to zbog vibracija ili eventualne el. izolacije?

Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 17.02.2015. u 17:54.
karabaja je offline   Reply With Quote