Dobio sam preporuku za kućište od kolege s drugog foruma, a nakon što sam se kod njega informirao o detaljima kućišta, odlučio sam direktno kontaktirati PARVUM.
Promptno su mi odgovorili na mail, a u brojnim izvorima (bit-tech.net forumi) se vidi da modificiraju po želji kao nagradnja na postojeća kućišta u njihovoj ponudi.
U mailu sa implicirao da bih htio raspored komponenti kao u Phenomu. Bio sam toliko slobodan da sam ih tražio da ako treba da iskopiraju kućište i da ću im ustupiti sredstva u vidu cijelog kućišta ili iznosa cijene phenom kućišta da mogu sve premjeriti te da sredstva ne bi bila prolem.
Odgovor je uslijedio unutar 24h, a na moje negativno iznenađenje u njemu je bila preporuka za tri druga modela kućišta.

Uz preporuku tih kućišta naglasio je čovjek da mogu tražiti pojedine preinake, ali da bi se generalno morala bazirati na tim modelima.
Odmah sam rekao da mi se raspored komponenti u tim kućištima ne sviđa (nema horizontalno posložene matične ni u jednom).
Odgovora nije bilo tjedan dana, a moram priznati da su mi se kolko-tolko svidjela dva modela kućišta koja su mi poslali, jedno od kojih je
X1.0. Imala su ipak ono nešto čime su me privukla, pa sam im kratko napisao još jedan email s upitom mogu li onda modificirati kućište na osnovi toga koje imaju.
Dobio sam opet odgovor unutar 24h, naravno, otvoreni su za takve stvari te u odgovoru napišem opširno što bih htio, objasnim, kažem da ću po potrebi dostaviti skice i crteže kako sam zamislio s tim da modifikacije u glavi maksimalno radim s ciljem da ih mogu bez problema implementirati s obzirom na opremu koju imaju.
Nažalost, a u protivnosti s informacijama koje sam dobio iz više izvora, očito nisu toliko spremni raditi customizacije. Odgovora opet nema tjedan dana.
Razlog se može iščitati iz informacija u mailu u kojem su mi preporučili druga tri modela kućišta, tj. tendencija da postanu poznatiji na tržištu pa očito ignoriraju/prolongiraju odgovore na moja pitanja.
Ne želim iznositi eksplicitne zaključke, ali radije bih da mi u glavu kažu da ne mogu to napraviti/da im se javim za 2 mjeseca nego povucime-potegniga.
Volje i sredstava za svoju samogradnju imam, ali zbog nekih drugih okolnosti sad jednostavno ne želim kupovati alat. Langsam.
--
Usput, pastelna boja je promijenila boju
Više nije crveno crvena, već bordo-trula višnja crvena. To ću morati raspraviti s EK-om.