Opa, nisam ni skužio da se razvila rasprava oko moje slike. Baš mrak, skroz ste me obradovali!
Dakle, zašto F1.8? Za*ebo sam se. Bio sa ženom i djetetom u parku i slikavo u hladu klinca izbliza na spravama i trebalo mi F1.8 (FYI to nije full otvorena blenda na tom objektivu) da ga malo izoliram da dobijem efekt koji sam u tom trenu htio postići. Evo ovakve npr:
Kada smo šetali doma, njih dvoje su otišli malo ispred i desio se ovaj kadar skroz slučajno. Uhvatio sam fotić i krenuo slikat.
Dakle, imao sam opciju u tom trenutku ići namještat blendu ili dobit sliku. Ja sam odlučio ovo drugo. Po raspravi izgleda da sam pogriješio, trebao sam ništa ne slikati
ISO 200 je nativni ISO tog aparata pa da i to riješimo. Ovako niska blenda nema veze s kurenjem/nekurenjem travnjaka jer, kako Mar kaže, fotić može do 1/8000. Stvar je dinamičnog raspona samog aparata a i taj travnjak na tom mjestu i nema puno trave pa to još daje dojam skurenosti. No to je po meni nevažno no ako želite kritizirati baš taj dio, by all means!
U svakom slučaju hvala na kritikama!
Evo još jedna meni fora pa ako je netko voljan

Mar, ti ćeš sigurno znat gdje je ovo fotkano